Lietuvoje – jau antrą kartą

Iš Los Andželo į Lietuvą aktorius N. Djuricko atvyks jau antrąjį kartą. Pirmojo vizito tikslas – ketvirtojo „Stranger Things“ sezono filmavimo darbai, vykę Lukiškių kalėjime, Semeliškių kaime ir kitose specialiai tam atrinktose vietose.

„Ketvirtasis „Stranger Things“ sezonas sudrebino visą pasaulį, o galimybė matyti gerai atpažįstamas vietas viename ryškiausių „Netflix“ projektų atnešė netgi dar daugiau džiaugsmo mums, jį žiūrintiems Lietuvoje. Turbūt didžioji dauguma serialo gerbėjų sutiks, jog kartu su savo sraigtasparniu Katinka Yuri Ismailov buvo vienas įsimintiniausių paskutiniojo serialo sezono personažų. Dėl šios priežasties labai džiaugiamės galėdami paskelbti, kad jau spalį personažą įkūnijęs aktorius N. Djuricko gerbėjams Lietuvoje galės gyvai pasakoti apie jau kultiniu tapusio serialo užkulisius“, – sako Tomas Vievesis, „Comic Con Baltics“ organizatorius.

N. Djuricko atliekamas Yuri personažas pirmą kartą pasirodo ketvirtojoje ketvirto „Stranger Things“ serialo serijoje ir išliekama ryškiai matomu iki pat sezono pabaigos. Praeityje buvęs karo didvyriu, serialo veiksmo metu Yuri vaizduojamas kaip ekscentriškas kontrabandininkas, labiau už viską mėgstantis prastus juokelius, pinigus ir traškų amerikietišką žemės riešutų sviestą.

Ne tik aktorius, bet ir režisierius

Ne vieną dešimtmetį skaičiuojančios karjeros metu N. Djuricko atliko beveik šimtą skirtingų vaidmenų įvairaus žanro filmuose bei televizijos serialuose. Tarp ryškiausių jo projektų – filmai „World War Z“, „In the Land of Blood and Honey“, „The Living Man“, serialas „Legends“ ir kiti.

Tiesa, N. Djuricko žinomas ne tik kaip talentingas aktorius, bet ir kaip režisierius. Jo portfolio – penki režisuoti filmai ir serialai.

„Derindami atvykimo detales su aktoriumi bendraujame jau keletą mėnesių ir pirmasis mūsų įspūdis – puikus. Manome, kad renginio lankytojus N. Djuricko apdovanos ne tik išskirtinėmis istorijomis, bet ir puikia nuotaika bei humoro jausmu“, – sakė „Comic Con Baltics 2023“ organizatorius.

Skelbia ir apie vieną populiariausių Baltijos šalių komiksistų

Apie savo dalyvavimą „Comic Con Baltics“ renginyje paskelbė ir vienas populiariausių internetinių komiksų kūrėjų Baltijos šalyse – „dailypurrr“ autorius Ainars Olutnieks.

Sparčiai augančią, šiandien jau 700 tūkst. sekėjų auditoriją turintis grafikos dizaineris iš Latvijos dalijasi kasdienines situacijas, o kartais – ir aktualijas atliepiančiais, kaip pats įvardija, kvailais katinėlių piešiniais. Įdomu tai, jog kiekvienas grafiškai atvaizduotas „dailypurrr“ katinėlis turi ir atitikmenį realybėje. Autorius perpiešia smagias internete rastas kačių nuotraukas, o dalindamasis savo kūriniais greta prideda ir originalųjį įkvėpimo šaltinį.

„Šie komiksai – tarsi kasdieninė geros nuotaikos dozė. Būtent tai ir žavi kūrėjo turiniu besimėgaujančią ir kasdien augančią auditoriją. Mums ypatingai smagu, jog „dailypurrr“, kaip pradedantysis kūrėjas, visuomet svajojo pakviesti gerbėjus susitikti comic-con tipo renginyje, o atvykimas į „Comic Con Baltics 2023“ taps šios svajonės išsipildymu“, – sako T. Vievesis.

Pasikalbėti, nusifotografuoti, gauti autografą

Penktajame „Comic Con Baltics“ renginyje laukiama ir daugiau ryškių filmų bei serialų aktorių, komiksų kūrėjų, kompiuterinių žaidimų žvaigždžių. Kiek anksčiau apie savo dalyvavimą jau paskelbė garsi britų aktorė Anna Shaffer bei vieni ryškiausių internetinių komiksų kūrėjų pasaulyje – „War and Peas“. Kitus renginio svečius planuojama skelbti jau artimiausiu metu.

Su gerbėjais aktoriai ir kūrėjai susitiks spalio 21-22 dienomis „LITEXPO“. Renginio lankytojai turės galimybę ne tik išgirsti svečių pasakojamas istorijas ar užduoti norimus klausimus, bet ir kartu nusifotografuoti ar net gauti aktorių bei kūrėjų parašus.

Spalio 20-22 dienomis vyksiančio „Comic Con Baltics 2023“ metu „LITEXPO“ erdvės pavirs į tikrą populiariosios kultūros visatą. Joje – naujausių kompiuterinių žaidimų bei technologijų pristatymai, didžiausias Baltijos šalyse cosplay konkursas, naujausių filmų pristatymai, pranešimai ir diskusijos, interaktyvi šeimų bei daug įdomybių pasiūlysianti prekybininkų erdvė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją