Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas viešai parėmė savo šalies dalyvę Aną Linnikovą, kuriai – 22 m.

Ukraina taip pat dalyvavo kasmetiniame „Mis Visatos“ konkurse, kuris vyko sausio 14 d. Naujajame Orleane.

Mis Ukraina Viktorija Apanasenko (28 m.) pastarosiomis savaitėmis pavadino Rusiją nedora ir žiauria, tuo tarpu Rusijos atstovė pasiruošė konkursui kostiumą, kurį pavadino „Karūna Rusijos imperijai“.

Šaltinių teigimu, Kremlius nurodė visoms V. Putinui palankioms naujienų agentūroms aktyviai remti A. Linnikovą prieš konkursą.

Pranešama, kad Ukraina buvo nepatenkinta tuo, kad Amerika išdavė vizą Rusijos atstovei į konkursą.

Artėjant grožio konkursui, Ukrainos atstovė teigė: „Labai svarbu nepaliauti kalbėjus apie karą. Turime remti savo ginkluotąsias pajėgas. Mums reikia kitų šalių paramos, kad galėtume gelbėti savo žmonių gyvybes ir sustabdyti Rusijos žiaurumą. Suvokiu, kad esu Ukrainos ambasadorė tarptautinėje arenoje šiuo sunkiu, siaubingu metu. Na, aš – ukrainietė, mes esame drąsūs, tvirti ir ryžtingi. Kad ir kas nutiktų, tikiu, kad kartu galime įveikti blogį, kuris atėjo į mūsų žemę.“

A. Linnikova, kuri atstovo Rusiją ir konkurse „Mis pasaulis 2023“, svajojo pelnyti Amerikos prielankumą, sako jos buvęs vaikinas Artiomas Žuravliovas. Modeliu ir prodiuseriu dirbantis A. Žuravliovas paliko tėvynę, vengdamas mobilizacijos.

A. Linnikovos nacionalinis kostiumas buvo Romanovų eros carų drabužių stiliaus, įkvėptas imperatorienės Aleksandros Romanovos, caro Nikolajaus II (paskutinio Rusijos monarcho) žmonos prabangios suknelės ir karūnos.

„Tai prabangi suknelė, siuvinėta Svarowski karoliukais, manau, jų bus apie 1000“, – teigė Rusijos atstovė žurnalistams.

Ji nejaute įtampos dėl to, kad Rusijai buvo uždrausta dalyvauti praktiškai visuose tarptautiniuose konkursuose, o Ukrainoje vykstančio karo apskritai nenorėjo minėti.

„Ne, jaučiuosi pozityviai, – sakė ji. – Džiaugiuosi, kad Rusija dalyvauja tarptautiniame konkurse. Tikiu savo stipriosiomis pusėmis ir viliuosi laimėti.

Pernai, tapusi Mis Rusija, A. Linnikova teigė norinti pasinaudoti proga ir atkreipti visuomenės dėmesį į socialines problemas; į klausimus apie karą Ukrainoje ji neatsakinėjo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)