„iRobot“ serijos „Roomba J7“ dulkių siurblys pateko į vonios kambarį ir padarė intymius moters vaizdus, ​​​​iškart po to jie buvo išplatinti uždarose socialinės žiniasklaidos grupėse. Iš viso skelbiama apie 15 tokio tipo nuotraukų.

Privačius kadrus robotas įamžino savo kamera, o šias nuotraukas netrukus perėmė startuolis „Scale AI“ – programinės įrangos paleidimo įmonė, kurioje dirba samdomi darbuotojai iš viso pasaulio.

Jų darbas yra suskirstyti į kategorijas duomenis, kurie vėliau naudojami dirbtiniam intelektui lavinti, pavyzdžiui, gerinti siurblio-roboto gebėjimą atpažinti daiktus.

Visi surinkti duomenys padeda tiksliau nustatyti namų aplinką, išvengti kliūčių, suprasti kambario dydį ir geriau pritaikyti jo valymo būdą.

Nežinia kaip, bet minėtosios moters nuotraukos netikėtai atsidūrė „Facebook“ ir „Discord“ platformų archyvuose, kuriuos naudojo IT specialistai iš Venesuelos, praėjusį pirmadienį pranešė MIT Technology Review.

„Nuotraukų tipas ir jautrumas skiriasi. Intymiausias vaizdas, kurį matėme, buvo vaizdo įrašų serija, kurioje jauna moteris sėdi tualete, jos veidas užblokuotas pagrindiniame vaizde, bet neuždengtas toliau pateiktuose kadruose“, – teigiama apžvalgoje.

„iRobot“ atstovai pabrėžė, kad „Roomba J7“ serijos dulkių siurbliais naudojosi „savanoriai“ – tik tie žmonės, kurie pasirašė sutartis, susipažindami, jog jų duomenys, įskaitant vaizdo įrašus, bus siunčiami įmonei mokymo tikslais.

Bendrovė taip pat nurodė, kad valymo robotai turėjo ryškiai žalią užrašą „vaizdo įrašymas vyksta“, o dalyvaujantys asmenys turėjo „pašalinti viską, kas, jų nuomone, yra jautru iš bet kurios vietos, kurioje robotas veikia, įskaitant ir vaikus“.

Negana to, atstovai patikino, kad minima testuojama programinė įranga nebuvo naudojama siurbliams, kurie parduodami plačiojoje rinkoje.

Nutekėjus duomenims, „iRobot“ generalinis direktorius Colinas Angle'as sakė „MIT Technology Review“: „iRobot“ nutraukia savo santykius su paslaugų teikėju, kuris nutekino vaizdus, ​​aktyviai tiria šį klausimą ir [imasi] priemonių, kad padėtų išvengti panašaus atvejo ateityje“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)