Svetlana Ivanova, Kremliaus gynybos viceministro Timūro Ivanovo žmona, šių metų kovą vyko į Paryžių bei Angliją pasimatyti su savo vaikais, rašo dailymail.co.uk.

Įkalinto Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno sąjungininkai savo Antikorupcijos fondo tyrime atskleidė, kad I. Ivanova lankėsi „Prada“ butike Paryžiuje ir kitose išskirtinėse juvelyrinių dirbinių parduotuvėse, o per trumpą viešnagę išleido beveik 80 tūkst. eurų.

Tą pačią savaitę – kovo 22 dieną – Kijive gelbėtojai traukė žuvusiųjų kūnus ir kruvinus sužeistuosius iš griuvėsių bei nuolaužų, kai raketų sprogimai nuniokojai automobilius, prekybos centrą, biurų pastatus bei vieną sporto klubą.

Ši ataka privertė Ukrainą įvesti dar vieną komendanto valandą, o tolimojo nuotolio raketomis ir toliau buvo apšaudomi ištisi mpeiestai.

Nepaisant žmogiškosios tragedijos – ir žuvusiųjų abiejose pusėse – V. Putino aplinka toliau gyveno savo kasdienį gyvenimą, nesibodėdama mėgautis prabanga.

S. Ivanovos sūnus Michailas studijuoja Oksfordo universitete Anglijoje, o jos dukra gyvena Prancūzijoje.

Jos vyras yra tarp asmenų, kuriems dėl artimų sąsajų su V. Putinu Didžioji Britanija, Europos Sąjunga ir Jungtinės Valstijos taiko sankcijas, tačiau pačiai S. Ivanovai ir jos vaikams tokie apribojimai netaikomi.

47 metų T. Ivanovas gynybos viceministro pareigas eina nuo 2016 metų, o prieš tai dirbo Maskvos regiono viršininko pavaduotoju.

Pasak A. Navalno sąjungininkų, Ivanovų šeima gyvena prabangiai: jie gali sau leisti mėnesio trukmės atostogas Prancūzijos Rivjeroje, kainuojančias šimtus tūkstančių eurų, ir visoje Rusijoje turi keletą nekilnojamojo turto objektų.

„Rusijos pareigūnai iš šalies išvykstančius žmones vadina išdavikais, tačiau tuo pat metu gynybos viceministro posūnis studijuoja Anglijoje. Tai – veidmainystės viršūnė“, – „The Times“ sakė Sergejus Ježovas iš A. Navalno antikorupcinių tyrimų grupės.

„Daugelis Rusijos šeimų per metus neuždirba tiek, kiek jie sumoka už jo mokslą universitete“. Skaičiuojama, kad metinis mokestis už mokslą siekia apie 14 600 svarų sterlingų (16,5 tūkst. eurų).

Nieko keista, kad T. Ivanovas ir S. Ivanova anksčiau šiais metais pateikė skyrybų prašymą, tačiau teigiama, kad jie vis dar yra kartu. Tyrime nurodoma, kad jie oficialiai išsiskyrė tik tam, kad S. Ivanova išsisuktų nuo Vakarų sankcijų.

Tiek sūnus Michailas, tiek S. Ivanovos dukra Aleksandra yra aistringi „Instagram“ vartotojai, nors ši platforma Rusijoje yra uždrausta.

Po invazijos į Ukrainą Aleksandra parašė: „Nė vienoje pasaulio šalyje neturėtų vykti kariniai veiksmai“. Tačiau tiesiogiai Kremliaus ji nekritikavo.

Kovo mėnesį taip pat buvo pradėta kalbėti apie tai, jog ne viskas vyksta pagal V. Putino invazijos į Ukrainą planą.

Aukšto rango pareigūnai ėmė viešai pripažinti, kad viskas klostosi lėčiau, nei iš pradžių tikėjosi Kremlius, o Ukrainos kariai atkakliai gina savo teritoriją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją