Televizijos kanalo ITV laidos „This Morning“ metu dr. Karine Hirn vedėjams Alison Hammond ir Dermotui O’Leary papasakojo apie gilesnę papuošimų ir žaisliukų prasmę, skelbia dailymail.co.uk.

Žiūrovai galėjo siųsti savo Kalėdų eglučių nuotraukas, kad dr. K. Hirn išsakytų savo nuomonę. Beje, neseniai pasirodė straipsnis, kuriame teigiama, kad apie žmogaus asmenybę daug pasako ir laikas, kada nusprendžiama puošti eglutę ir namus.

Laidos vedėjai prisipažino, kad juos „sužavėjo“ šis netikėtas ryšys tarp Kalėdų eglutės ir asmenybės bruožų.

Dr. K. Hirn paaiškino: „Nuolatos nesąmoningai išreiškiame save, pavyzdžiui, rinkdamiesi drabužius. Jie irgi daug pasako apie žmogų.“

Nuotaikinga eglutė

Laidos „This Morning“ vedėjams padarė įspūdį pirmoji Kalėdų eglutė, kurios nuotrauką atsiuntė Heidi, papuošta dideliais lazdelės formos ledinukais ir kitais žaisliukais. Tiesą sakant, jų buvo tiek daug, kad eglutės beveik nesimatė.

Psichologė eglutę pavadino „maksimalistine“ ir pridūrė, kad ji simbolizuoja norą „gerai leisti laiką“. „Mano nuomone, šią Kalėdų eglutę papuošęs žmogus yra linksmas, spontaniškas, jam negalioja taisyklės. Tai tikrai nėra drovi ir tyli asmenybė.“

Heidi patvirtino, kad eglutė iš tikrųjų atspindi jos būdą. A. Hammond pareiškė: „Žiūrėdama į šią eglutę, iš karto supratau, jog jį papuošusi moteris mėgsta bendrauti. Heidi, ar reikėtų pasikviesti ir tave, kai kur nors einu su draugėmis?“

Kalėdinė eglutė

Drovi auksinė eglutė

Kita Kalėdų eglutė kardinaliai skyrėsi nuo spalvingo Heidi kūrinio ir pasižymėjo santūresniais auksinės spalvos papuošimais. Šią nuotrauką el. paštu atsiuntė Tracey.

Dr. K. Hirn iš karto pasakė: „Manyčiau, jog šis asmuo nuotrauką atsiuntė el. paštu todėl, kad yra drovus ir nenorėjo dalyvauti laidoje. Tai atsispindi eglutės papuošimo stiliuje. Ar jaučiate energijos skirtumą?“

„Ši eglutė yra labai rami. Ją papuošęs asmuo tikriausiai nepraranda savitvardos esant spaudimui, elgiasi mandagiai. Tokį asmenį norisi turėti šalia, kai aplinkui įsisiūbuoja chaosas“, – konstatavo ekspertė.

D. O’Leary išsakė savo nuomonę: „Regis, Tracey namuose barnių beveik nebūna.“

Dr. K. Hirn taip pat paaiškino, kad tokie žmonės kaip Tracey vis tiek pasiekia savo, tačiau ne tiesmuku elgesiu: „Ji vis tiek įgyvendina savo tikslus, bet veikia vogčiomis, ne atvirai. Tokie žmonės motyvacijos semiasi iš savęs, priešingai nei prieš tai buvęs pavyzdys.“

Kalėdinė eglutė

Minimalistinė eglutė

Kita Kalėdų eglutė buvo praktiškai be spyglių, negalėjo pasigirti ir žaisliukų gausa. Šią nuotrauką atsiuntė Kente gyvenanti Anne.

Laidos vedėjai nusikvatojo, pamatę itin minimalistinę eglutę. 15 metų namelyje ant ratų po Europą keliavusi Anne prisipažino, kad aplinkybės ją privertė tapti minimaliste ir kad ši savybė paveikė visas jos gyvenimo sritis. Prieš leisdamasi į kelionę, moteris vaikams parnešdavo tradicinę Kalėdų eglutę.

„Ši eglutė puikiai atspindi mane, labai graži, labai minimalistinė“, – nurodė ji.

Psichologijos ekspertė jai pritarė: „Minimalistiški žmonės vengia netgi spalvų kakofonijos, jiems patinka tvarka. Keliaudamas visko su savimi nepasiimsi, todėl išmoksti apsieiti turėdamas mažiau daiktų, tačiau nebūtinai esi minimalistas iš prigimties.“

A. Hammond manymu, eglutė „išties graži“, nors ir atrodo gerokai kukliau, palyginus su Heidi eglute, bei nėra tokia spalvinga, kaip Tracey.

Kalėdinė eglutė

Tradicinė eglutė

Kitas pavyzdys – įprasta žalia eglutė, padabinta raudonos ir auksinės spalvų žaisliukais. Šią nuotrauką atsiuntusi Jodie sakė, kad „kasmet eglutę puošia taip pat“, bet šį kartą nusprendė pakabinti ir raudonų žaisliukų.

„Ši eglutė papuošta tiesiog nuostabiai, – pagyrė dr. K. Hirn. – Žalia ir raudona yra tradicinės spalvos. Žmonės, kurie jas renkasi, brangina atsiminimus, laikosi tradicijų, domisi istorija, mėgsta pasikviesti svečių. Eglutė yra šilta ir jauki.“

Laidos vedėjai paklausė Jodie: „Ar tiesa, kad domitės istorija?“

„Nelabai, na, nebent turite omenyje mano šeimos istoriją. Vaikai darosi vis vyresni, o aš stengiuosi išsaugoti tradiciją“, – paaiškino ji.

Kalėdinė eglutė

Baltais žaisliukais papuošta juoda eglutė

Paskutinė eglutė buvo eklektiška, bet unikali – rašalo juodumo, nukabinėta baltais žaisliukais, kuriuos dr. K. Hirn pavadino „žavingais“.

Nuotrauką atsiuntusi Rebecca pasiteiravo: „Ar labai keistai atrodo juoda Kalėdų eglutė?“

Ekspertė atsakė: „Manau, kad nieko čia keisto, jeigu jums patinka. Tai saviraiškos atspindys, be abejo, patraukiantis dėmesį, bet nesukeliantis dramos. Ši eglutė yra kerinti ir rafinuota.“

Kalėdinė eglutė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją