Kelionė taksi iš JFK oro uosto į viešbutį „Plaza Hotel“ – 78 JAV doleriai + 15,6 JAV dolerio arbatpinigių (iš viso 89 eurai)

Čikagoje per klaidą įsėdęs į kitą lėktuvą, K. McAllisteris atsiduria ne Floridoje, kaip planavo, bet Niujorke. Nuotykiai prasideda. Netrukus jis jau sėdi taksi ir važiuoja į Manhataną.

Šiandien kelionė iš JFK oro uosto į viešbutį „Plaza Hotel“ išsikvietus „Uber“ pavežėją atsieitų 78 JAV dolerius, neįskaitant arbatpinigių, kurie Niujorke paprastai siekia 20 proc. nuo galutinės sumos. K. McAllisteris visiems dosniai dalijo kramtomąją gumą, turėjusią atstoti arbatpinigius, bet šiandien taip pigiai išsisukti greičiausiai nepavyktų.

Dvi naktys viešbutyje „Plaza Hotel“ – 4 665 JAV doleriai (4 390 eurų).

„Norėčiau kambario su itin didele lova, televizoriumi ir rakinamu mini šaldytuvu“, – pareikalauja į viešbutį atvykęs berniukas.

Jis gauna 411-uoju numeriu pažymėtą liukso kambarį – vieną prabangiausių visame viešbutyje. Žinoma, šiais laikais turbūt visuose viešbučio kambariuose yra pirmiau minėti patogumai, įskaitant prabangią vonią ir dušą. Kainos prasideda nuo 1 495 JAV dolerių už naktį, taip pat reikia nepamiršti papildomų mokesčių, taigi, trys naktys viešbutyje „Plaza Hotel“ kainuotų mažiausiai 4 665 JAV dolerius (4 390 eurų).

Remiantis viešbučio interneto svetainėje pateikta informacija, už naktį brangiausiame kambaryje tektų pakloti net 75 tūkst. JAV dolerių (70 560 eurų).

Beje, už naudojimąsi sporto sale ir baseinu papildomai mokėti nereikia.

Į kambarį užsakyti ledai – 196,76 JAV dolerio (185 eurai).

Vienas namuose 2

Viešbutyje „Plaza Hotel“ į kambarį pristatomas tradicinis ledų desertas, kurį sudaro trys kaušeliai ledų, plakta grietinėlė, Maraskos vyšnios, saldainiai „M&M’s“ ir šokolado padažas, kainuoja 23 JAV dolerius.
Tiesa, K. McAllisteriui tradicinė porcija pasirodė per maža, todėl jis užsisakė gerokai didesnę. Nors konkretus kaušelių skaičius filme nenurodomas, jų turėjo būti mažiausiai 21. Vadinasi, sudėjus visus papildomus mokesčius ir arbatpinigius, už ledus jis sumokėjo mažiausiai 196,76 JAV dolerio (185 eurus).

Pasivažinėjimas limuzinu, labai didelė sūrio pica ir kokakola – 715 JAV dolerių (672 eurai).

Viename filmo epizode pagrindinis veikėjas meistriškai pergudrauja viešbučio durininką, kuris įsiveržia į kambarį, tikėdamasis berniuką užtikti vieną, tačiau K. McAllisteris panaudoja pripučiamą lėlę, kurią durininkas palaiko jo tėčiu.

"Vienas namuose 2"

Susigėdęs viešbučio darbuotojas K. McAllisteriui užsako picą ir leidžia nemokamai pasivažinėti limuzinu. Aišku, jeigu norėtumėte pakartoti šią filmo sceną, tektų paploninti piniginę. Kaip nurodė įmonė „NYC United Limos“, keturios valandos pasivažinėjimo limuzinu kainuoja 680 JAV dolerių, o už picą ir kokakolą reikės sukrapštyti dar apie 35 JAV dolerius.

K. McAllisteris viską gavo nemokamai, o jums tai atsieis apie 715 JAV dolerių (672 eurus).

Apsilankymas žaislų parduotuvėje „Duncan’s Toy Chest“ – 92,93 JAV dolerio (87,3 euro).

Deja, nuvykti į „Duncan’s Toy Chest“ nepavyks – tokia parduotuvė neegzistuoja, tačiau ji buvo paremta kita žaislų parduotuve – „FAO Schwartz“, įsikūrusia komercinių pastatų komplekse „Rockefeller Plaza“.
Nuo viešbučio „Plaza Hotel“ iki komplekso – vos 15 minučių kelio pėsčiomis, bet, turint limuziną, galima ir pavažiuoti. Įdomu tai, kad žaislų parduotuvėje K. McAllisteris elgiasi santūriai ir per daug nesitaško pinigais – išleidžia tik 23,75 JAV dolerio ir dar 20 JAV dolerių paaukoja vaikams.
Atsižvelgiant į infliaciją, ši suma šiandien atitinka 92,93 JAV dolerio (87,3 euro).

Apsilankymas centriniame parke – nemokamas.

Centrinis parkas yra netoli „Rockefeller Plaza“, o jame vaikštinėti visiškai nieko nekainuoja. Beje, netoliese išsidėsčiusios ir kitos pagrindinės filmo „Vienas namuose 2“ vietos. Pavyzdžiui, tiltą „Gapstow Bridge“ galima pasiekti per penkias minutes, o arka „Inscope Arch“, kur galiausiai sučiumpami Lipnieji banditai, stovi visai šalia. Tik balandžius lesinančios moters galite ir nepamatyti.
Kalėdų eglutė „Rockefeller Plaza“ – nemokama.

Savo kelionės pabaigoje K. McAllisteris pasidaro taupesnis. Vėl sustabdęs Lipniuosius banditus, jis patraukia prie Kalėdų eglutės ir sugalvoja norą – vėl būti su mama. Laimei, jo troškimas išsipildo.
Komercinių pastatų komplekse „Rockefeller Plaza“ Kalėdų eglutė įžiebiama pirmosiomis gruodžio mėnesio dienomis ir džiugina akį šventiniu laikotarpiu. Paprastai prie eglutės būna daug žmonių, bet jos grožis atperka visus nepatogumus.

Sąskaita už kambario aptarnavimą – 1 858,17 JAV dolerio (1 743,5 euro).

Filmo pabaigoje, kai K. McAllisteris galvoja, kad visi vargai jau baigėsi, jo tėvai gauna šokiruojančią sąskaitą už kambario aptarnavimą, siekiančią 967,43 JAV dolerio. Šiandien tai būtų maždaug 2 054,93 JAV dolerio. Kadangi jau minėjome sąskaitą už ledus, ją galima atimti iš sąskaitos už kambario aptarnavimą, tačiau vis tiek lieka apvali sumelė – 1 858,17 JAV dolerio (1 743,5 euro).

Iš viso: 7 621,46 JAV dolerio (7 147,3 euro).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)