„Vladimiras Putinas, fenotipologiškai vertinant, yra prastas ekonomistas, prastas organizatorius ir labai slidaus charakterio tipas – darys tą, ką reikia, nuslėps, ką reikia, apeis viską taip, kaip reikia”, – dalyvaudamas režisieriaus ir renginių organizatoriaus Aurimo Kamantausko tinklalaidėje „Kamantinėjimai. Apie kūrėjus ir veikėjus“ vertino fenotipologas G. Švetkauskas, paprašytas apibūdinti žinomus asmenis iš įvairių sričių naudojantis fenotipologijos metodika.

Kaip rašoma pranešime spaudai, visą renginių organizavimo agentūros „Rekūrai“ vadovo A. Kamantausko pokalbį su G. Švetkausku galite išgirsti ir pamatyti ČIA.

Pagal žmogaus išorinius genetinius ir įgytus požymius, kurie matomi galvos srityje bei visame kūne, asmenybės charakterio bruožus nustatančio specialisto teigimu, fenotipologija beveik 100 proc. tikslumu leidžia suprognozuoti bet kurio žmogaus elgesį esant stresinei situacijai, kai pasireiškia instinktyvios reakcijos, t.y. kai žmogus savęs nekontroliuoja, o „yra toks, koks yra”.

Prancūzijos prezidentas Emanuelis Macronas ir Vokietijos kancleris Olafas Scholzas, pasak fenotipologo G. Švetkausko, iš tiesų turi bruožų, rodančių jų gebėjimą pasiekti susitarimus ir įvesti ramybę geopolitiniuose santykiuose. Tuo tarpu Lenkijos prezidentą Andžejų Dudą jis apibūdina kaip vertybinį žmogų, „kuris neis į nepalankius susitarimus, o galės griežtai atstovėti savo pozicijai”.

G. Švetkauskas laidoje „Kamantinėjimai“ taip pat papasakojo ir apie tai, ar iš išorinių genetinių požymių galima nustatyti sėkmingą sportininką, dainininką ar meno veikėją. Kalbėdamas apie krepšinio rinktinę, kuriai pastaruoju metu ne itin sekasi čempionatuose, bei krepšinio trenerius, jis išskyrė du asmenis.

„Tarp dabartinių krepšinio trenerių yra tik du strateginio tipažo treneriai – tai Vladas Garastas ir Jonas Kazlauskas. Visi kiti – taktikai, žymiai silpnesni strategiškai. Dabartinio rinktinės trenerio Kazio Maksvyčio silpnoji pusė ta, kad jis labai susirūpinęs savo autoritetu ir yra jautrus kritikai.

O Šarūnas Jasikevičius pagal savo tipažą yra chuliganas, provokatorius. Š. Jasikevičiaus stiprioji pusė – didelis pastabumas. Tai puikus taktikas, gerai jaučiantis situacijas“, – laidoje kalbėjo fenotipologas.

Pastaruoju metu G. Švetkauską dažnai galima pamatyti įvairiuose renginiuose, kurių metu jis tyrinėja renginyje dalyvaujančių žmonių charakterius ar charakterizuoja juos pagal nuotraukas. Tokia pramoga renginiuose sulaukia didelio susidomėjimo ir visuomet pritraukia daug smalsuolių.

G. Švetkauskas sako, kad renginių metu iš žmonių sulaukia įvairiausių klausimų, o ypač domimasi antrųjų pusių ar vaikų charakterio savybėmis bei gebėjimais.

„Pamenu, viename renginyje pasakojau apie moters vaiką ir matau iš jo charakterio požymių, kad auga „mafijos tėvas”. Yra realus nusikaltėlio potencialas. Aš motinai tai pasakiau, o ji pradėjo verkti. Tada klausiu – nepataikiau? O man atsako – pataikėte, nes jo senelis buvo toks“, – mintimis dalijosi jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją