„Transrasiu“ asmeniu pasiskelbęs influenceris, išleidęs daugiau nei ketvirtį milijono svarų sterlingų, kad savo išvaizdą priartintų prie išsvajoto idealo, per pokalbį su „Daily Star“ prisipažino šiuo metu vos atlaikantis galingą patyčių ir grasinimų bangą, siūbtelėjusią po to, kai pranešė persigalvojęs – nutaręs nesidaryti anksčiau planuotos lyties keitimo operacijos.

Tiktokerio pseudonimas bulvarinės spaudos antraštėse mirguliavo šių metų pradžioje, kai jis apsiskelbė ketinąs susimažinti penį, kad organo dydis atitiktų Korėjoje nustatytą vidurkį.


Per pastarąjį pokalbį su „Daily Star“ Oli Londonas pasiskundė, kad jo pareiškimas buvo pateiktas taip, tarytum jis būtų kalbėjęs apie penio pašalinimo operaciją, kuriai ryžtasi persikūnyti į moteris norintys translyčiai asmenys.

Dabartinis nesusipratimas tėra tik vienas įvykis sudėtingoje dar 2013 metais prasidėjusioje kelionėje.

„Gyvenau plastinių operacijų reklamų apsupty, per televizorių nuolatos regėjau dailius Korėjos popmuzikos atlikėjus – visi atrodė tiesiog tobulai“, – pasakojo tiktokeris.

Jam buvo vos 23-eji, kai 6 tūkst. svarų sterlingų (7 tūkst. eurų) sumokėjo už nosies operacijas, kurių, kaip pats prisipažino, labai bijojo.

Ryžtis operacijoms paskatino noras padaryti influencerio karjerą, o lėšų tada pavyko gauti prisijungus prie „TikTok“ ir pradėjus bendradarbiauti su tokiomis firmomis kaip „Amazon Prime“, „Netflix“ ir keliomis garsiomis mados pasaulio kompanijomis.


Per devynetą pastarųjų metų Oli Londonui teko ištverti 32 plastinės chirurgijos procedūras.

Siekdamas išlaikyti susikurtą išvaizdą, jis reguliariai leidžiasi botulino toksiną ir užpildų preparatus.

„Gruodį planavau vykti į Bankoką, Tailandą, ir pasidaryti chirurginę lyties keitimo operacija, bet, laimei, suvokiau, kad man to nereikia. Esu neapsakomai laimingas, kad sugebėjau praregėti ir išvengti to, kas, esu įsitikinęs, būtų sugriovę mano gyvenimą, privertę labai kankintis“, – aiškino Oli Londonas.

Vis dėlto toks apsisprendimas kai kuriems sekėjams pasirodė vertas kritikos.

„Pašaipos ir grasinimai nesiliauja jau keletą savaičių. Jos prasidėjo, vos tik pasidalija savo transformacijų istorija per „Fox News“ ir „E! News“, – nurodė Oli Londonas.

„Užgauliojimas, su kuriuo tenka susidurti, tiesiog siaubingas. Tam tikrus translyčių asmenų lobistinės organizacijos elementus aš apibūdinčiau kaip kultą, kadangi jie pasižymi daugeliu kulto aspektų“, – nurodė tiktokeris.

„Jie džiaugiasi, kai tampi translyčiu, visaip mėgina įtikinti, kad ryžtumeisi lyties pakeitimui, stengiasi nuteikti pozityviai, sako kad esi puikus žmogus. Tačiau kai nutari atsiriboti nuo to „kulto“, jie ima tave šmeižti, palieka likimo valiai, užgaulioja, net mirtimi grasina, kad tik tylėtum“, – pasakojo Oli Londonas.

Vis dėlto pokalbis baigėsi pozityvia gaida: tiktokeris prasitarė, kad jo svajonė „tapti korėjiečiu“ Pietų Korėjoje vertinama ypač palankiai.

„Korėjiečiams tikrai patinka viskas, ką darau. Jie džiaugiasi matydami, kaip žaviuosi jų kultūra ir kaip noriu tapti vienu iš jų“, – sakė Oli Londonas.


„Jiems patinka ir tai, kad, kai tik atsiduriu televizijos eteryje arba socialinių tinklų erdvėje, populiarinu jų kultūrą, muziką ir gyvenimo būdą. Daugelis jau laiko mane korėjiečiu: mano, kad jau pakankamai pasistengiau siekdamas juo tapti ir tai yra puiku“, – kalbėjo influenceris.

Jo aistra Korėjai užgimė nuo domėjimosi Korėjos popmuzika. Oli Londonas ir pats panoro išmėginti jėgas muzikos srityje. Pernai influenceris išleido singlą, pavadinimu „Christmas in Korea“ (Kalėdos Korėjoje). Kūrinys, anot jo, buvo peržiūrėtas daugiau nei 3,5 mln. kartų per „YouTube“ ir daugiau nei 26 tūkst. kartų „TikTok“ platformoje.

„Naujasis mano singlas „Christmas Bells of Korea“ (Korėjos Kalėdų varpai) skleidžia tokią pat smagią kalėdinę nuotaiką kaip ir „Kalėdos Korėjoje“. Neabejoju, kad greitai tą dainą dainuos viso pasaulio žmonės“, – sakė Oli Londonas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją