56 metų Nancy Hauck iš Jutos valstijos Sent Džordžo miesto nusprendė išnešioti savo 32 metų sūnaus Jeffo Haucko ir jo 30 metų žmonos Cambrios vaiką, kai jos marčiai buvo atlikta histerektomija ir ji visiems laikams prarado galimybę pati pagimdyti kūdikį, rašo dailymail.co.uk.

N. Hauck pagimdė anūkę Hannah. Duodama interviu žurnalui „People“, Nancy devynias valandas trukusį gimdymą apibūdino kaip „dvasinę patirtį“ ir sakė, kad yra dėkinga, jog ją patyrė kartu su visa šeima.

Gimdymo palatoje šalia jos buvo ne tik sūnus Jeffas ir marti Cambria, bet ir jos pačios vyras, 59 metų Jasonas.

Nors ji džiaugiasi, kad padėjo Hannah išvysti šį pasaulį, teigė, kad surogatinė motinystė neapsiėjo be savų iššūkių.

Ji pridūrė: „Nors ir žinojau, kad kūdikis atiteks mano sūnui, žinau, kad teks išgyventi šiokią tokią tuštumą.“

Jeffas, dirbantis interneto plėtros specialistu, pažymėjo, kad jo dukrytės gimimas buvo „graži akimirka“.

Pasidalijusi džiugia žinia „Instagram“ tinkle, 50 tūkst. sekėjų turinti Cambria parašė: „Ji jau čia, ir mano širdis tuos susprogs. Ji tobula visomis prasmėmis.“

„Nancy yra nuostabi ir yra pavyzdys to, ką reiškia įkūnyti savo dieviškąjį moters vaidmenį.“

„Leisiu jai dalytis šia gimdymo istorija, o savo požiūrį paskelbsiu vėliau. Tačiau tai buvo nepamirštama, ir aš amžiams jau liksiu kitokia.“

Pasidalijusi kadrais iš gimdymo palatos, Cambria įtraukė ir vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip jos mažylė glaudžiasi prie savo tėčio, o į ją žvelgia močiutė.

Tėvai nusprendė savo dukrytę pavadinti Hannah – būtent toks vardas apsireiškė Nancy, kai ji atliko savo pirmąjį nėštumo testą.

Jeffas pasakojo, kad jo mama pabudo vidury nakties ir išgirdo balsą, kuris sušnabždėjo: „Labas, aš esu Hannah.“

Išsiaiškinusi, kad šis vardas taip pat reiškia „malonę“ arba „palankumą“, Cambria nusprendė būtent juo pavadinti savo dukrelę.

Cambria ir Jeffas šešerius metus bandė susilaukti vaikų dirbtinio apvaisinimo būdais, kol galiausiai šį pasaulį išvydo dvynės Vera ir Ayva, kurioms dabar yra treji metai.

Vėliau tokiu pačiu keliu sutuoktiniai susilaukė dar vienos poros dvynukų, kuriems dabar yra 13 mėnesių. Deja, šis gimdymas buvo ypač sudėtingas, ir gydytojai buvo priversti atlikti Cambriai histerektomiją. Tai reiškė, kad ji daugiau negalės pati išnešioti kūdikio.

Dėl ankstesnių nevaisingumo problemų pora vis dar turėjo keletą užšaldytų embrionų, kuriuos tikėjosi implantuoti.

Jeffas leidiniui pasakojo, kad jiedu su Cambria visada svajojo turėti bent keturis vaikus, o geriausia – dar daugiau.

Žinodama, kad jos sūnui patinka būti tėčiu, Nancy nedrąsiai pasisiūlė tapti surogatine motina, nors iš pradžių nesitikėjo, kad tai bus įmanoma dėl jos amžiaus.

Tačiau vaisingumo specialistai nustatė, kad ji puikiai tinka surogatinei motinystei.

2022 metų sausį Nency pradėjo hormonų terapiją ir, padedama savo vyro bei Jeffo tėčio Jasono, 12 savaičių kiekvieną dieną švirkštėsi injekcijas.

Po mėnesio apvaisintas embrionas buvo perkeltas į Nancy gimdą.

Kai paaiškėjo, kad procedūra pavyko puikiai, visi pasijuto it devintame danguje.

„Buvo šiek tiek baisu, nes paskutinį kartą kūdikį buvau gimdžiusi prieš 26 metus, – anksčiau šiais metais sakė Nancy. – Dar prieš kraujo tyrimą turėjau nuojautą, kad viskas suveikė, pasidariau testą ir jis buvo teigiamas.“

Nancy sakė, kad šis nėštumas buvo panašus į kitus jos nėštumus, išskyrus tai, kad šiek tiek daugiau pykino.

Ji pažymėjo, kad kitus jos vaikus surogatinė motinystė iš pradžių baugino, bet dabar jie pritaria šiai idėjai.

Nancy pridūrė: „Tai buvo didelis tikėjimo šuolis. Tai išskirtinis ir gražus poelgis. Manau, kad taip daroma retai.“

„Niekada neplanavau ko nors panašaus, tačiau labai džiaugiuosi, kad apsisprendžiau išnešioti sūnaus kūdikį“, – sakė moteris.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)