19 metų Marcusas Websteris, 17 metų Swazine‘as Swindle‘as, 16 metų Kevinas Payne‘as ir 14 metų Ahjanae Harper žuvo važiuodami vogtu „Kia“ automobiliu. Nelaimė įvyko pirmadienio rytą.

Šešiolikmetis automobilį vairavęs asmuo buvo gydomas ligoninėje ir jau paleistas, jam gresia baudžiamoji atsakomybė. Dar vienos keleivės, keturiolikmetės merginos, būklė gera, ji vis dar ligoninėje.

Tviteryje pasidalintame vaizdo įraše vienas vietos gyventojas pasakoja, kad A. Harper neseniai susilaukė dukters.

„Ji buvo neseniai tapusi mama. Su mažyle praleisdavo daug laiko“, – pasakojo vyras. Lapkričio pirmą dieną mergina turėjo švęsti penkioliktą gimtadienį.

S. Swindle‘o sesuo Nashira Anderson žurnalistams sakė, kad jos brolis labai mėgo žaisti krepšinį, turėjo puikų humoro jausmą.

M.Websteris buvo darbštus jaunuolis, derinęs mokslus ir darbą.

„Kia“, kuri buvo pavogta sekmadienio vakarą, vairuotojui pateikti kaltinimai neteisėtu automobilio naudojimu ir vagyste. Jis lapkritį stos prieš teismą.

Spėjama, kad jauni žmonės į tragišką avariją pateko bandydami atlikti „Kia“ iššūkį, populiarų „TikTok“ platformoje, kuriame rodoma, kaip be raktelių užvesti „Kia“ ir „Hyundai“ automobilius.

Bafalo policijos komisaras Josephas Gramaglia žurnalistams pirmadienį sakė, kad, išpopuliarėjus iššūkiui, jie gauna vis daugiau pranešimų apie automobilių vagystes. Visgi pareigūnas skeptiškas, kad kažkoks internetinis iššūkis gali paskatinti paprastus žmones ryžtis nusikaltimui.

„Išskirti vieną konkretų įrašą ir manyti, kad jis turi didžiulę įtaką žmonių elgesiui, būtų neprotinga. Taip žiniasklaida neveikia. Dauguma žmonių apie tokius iššūkius nieko nežino, daugumai žmonių jie visai nerūpi, o bet jeigu juos žiūri ir jie jiems atrodo pramoga, tai nereiškia, kad patys eis vogti automobilių“, – komentuoja Bafalo universiteto komunikacijos fakulteto profesorius Yotamas Ophiras.

Tyrimas tęsiasi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją