Pirmą kartą istorijoje „Mis Anglija“ karūna pasipuošė raudonplaukė – 27 metų J. Gagen džiaugiasi pergale ir viliasi, kad ji įkvėps šiuo metu panašias patyčias kaip ji išgyvenantiems jauniems žmonėms, įkvėps jiems pasitikėjimo.

Jauna moteris laimėjo dvi dienas Birmingame vykusį konkursą ir dabar atstovaus savo šaliai kitų metų pavasarį vyksiančiame jau 71-ajame grožio konkurse „Mis Pasaulis“.

„The Sun“ grožio karalienė pasakojo: „Kai pradėjau lankyti mokyklą, visiems ėmė kliūti mano plaukų spalva. Tai įvarė man daugybę kompleksų, ėmiau savęs nekęsti. Tik paskutinėse klasėse sužydėjau. Puikiai mokiausi, susiradau gerų draugų, buvau aktyvi moksleivė. Ir mano dalyvavimą „Mis Anglija“ konkurse iš esmės lėmė noras atkreipti dėmesį į patyčias. Yra vaikų, kurie dabar išgyvena tai, ką patyriau aš. Noriu, kad žinotų, jog tai amžinai nesitęs. Yra šviesa tunelio gale“, – kalbėjo J. Gagen.

Prisimindama kelis sunkiausius momentus, „Mis Anglija“ sakė: „Mane kumščiuodavo, mane taikydavosi apspjauti, į mane mėtė daiktus. Kai buvau septynerių, viena mergaitė man garbanojo plaukus ir vis stengėsi specialiai tuo aparatu nudeginti odą. Dar mane pravardžiuodavo morkagalve. Buvo labai sunku, iš paskutiniųjų stengdavausi nereaguoti, nes buvau pakankamai brandi suprasti, kad dauguma vaikų tikrai nėra blogi. Jiems tai tik žodis, kurį pakartoja ir užmiršta, jiems tai greitai praeina, bet kai girdi tai kiekvieną dieną, tampa nepakeliamai sunku. Buvo kelios akimirkos, kai visai nebenorėjau būti tarp žmonių ir iš namų atsineštus pietus valgydavau mokyklos tualete. Labiausiai norėjau turėti kelis draugus. Grįžusi namo ilgai verkdavau. Jaučiausi labai vieniša, nes, kai tau dvylika ar trylika, gyvenime vyksta didžiuliai pokyčiai, kyla daugybė klausimų, kodėl, pavyzdžiui, atrodai taip, kaip atrodai“.

Jessica prisipažįsta, kad, augdama turėjo sunkumų ieškodama sektinų pavyzdžių. Vieninteliai garsūs raudonplaukiai – Jungtinės Karalystės princas Harry ir merginų grupės „Girls Aloud“ dainininkė Nicola Roberts.

Būsimoji grožio karalienė netgi svarstė galimybę persidažyti plaukus, svarstydama, kad galbūt tai jai padėtų pritapti.

Tik puikiais pažymiais baigusi mokyklą ir pradėjusi sėkmingą modelio karjerą, Jessica suprato, kad yra visa galva aukščiau jos skriaudikų.
Dabar Jessica Liverpulio universitete studijuoja orlaivių inžineriją, gaus magistro laipsnį, ir visiems pataria: „Kai man buvo labai sunku, pradėjau sekti raudonplaukių merginų paskyras. Ir supratau, kad mane supa tiek daug panašiai kaip atrodančių žmonių. Jau seniai nebegalvoju keisti plaukų spalvos“, – sako „Mis Anglija“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją