Surogatinei motinystei ypač netipinėmis aplinkybėmis pasiryžusi moteris – Sent Džordžo miesto (Jutos valstija, JAV) gyventoja Nancy Hauck. Jos sūnui – 32-eji, o marčiai – 30. Sprendimas buvo priimtas, kai pastarajai buvo atlikta histerektomija (gimdos pašalinimas), todėl išnešioti kūdikį tapo nebeįmanoma, rašo „Daily Mail“.

Žinodama, kad sūnus trokšta darkart patirti tėvystės džiaugsmą, moteris užsiminė galinti atlikti surogatinės motinos vaidmenį, nors ir nebuvo įsitikinusi, kad šitai bus įmanoma vien jau dėl brandaus amžiaus.

Vis dėlto embrioną pavyko įsodinti ir dabar moters įsčiose bręsta kūdikis, kuris turėtų gimti lapkritį. N. Hauck, kaip pati sako, nekantriai ir džiugiai laukia gimdymo dienos.

„Net nesvajojau, kad galiu būti nėščia sulaukusi 56-erių, nemaniau, kad tai apskritai įmanoma. Vis dėlto tai įvyko ir tai gražiausia, kas tik begali būti“, – palaimingais išgyvenimais dalijasi N. Hauck.

Norą tapti surogatine motina labiausiai nulėmė žinojimas, kad sūnus Jeffas ir marti Cambria kaip įmanydami stengėsi įveikti su vaisingumu susijusias problemas.

Net šešetą metų pora kliovėsi pagalbinio apvaisinimo mėgintuvėlyje procedūromis ir pagaliau nusišypsojo sėkmė – gimė dvynukės Vera ir Ayva. Mergaitėms dabar treji.

Vėliau tokiu pačiu keliu sutuoktiniai vėl susilaukė dvynukų (jų amžius dabar – 11 mėnesių). Deja, gimdymas buvo ypač sudėtingas, teko patirti traumą, dėl kurios Cambria‘ai buvo atlikta histerektomija. Tai tapo galutiniu nuosprendžių – daugiau vaikų pora tikėtis jau nebegalėjo.

Vis dėlto egzistavo keletas užšaldytų embrionų, kuriuos abudu vylėsi galėsią panaudoti.

„Kova su vaisingumo problemomis pareikalavo iš jų begalės jėgų, tačiau jie dar turėjo septynis embrionus, kuriuos buvo galima įsodinti, ir nutarė visus juos panaudoti“, – pasakoja N. Hauck.

„Pati išnešioti savo vaikų Cambria jau nebegalėjo, taigi, po kelių mėnesių man ėmė kirbėti noras pasiūlyti, kad leistų man tą padaryti.“

„Šią mintį išreiškiau sūnui, bet jis ją atmetė, nes buvo tiesiog šokiruotas. Tada net vyrui dar nebuvau sakiusi, ką sumaniau, tačiau vėliau jis pritarė idėjai ir mane palaikė.“

Nors pasiūlymas galop buvo priimtas, nė vienas iš šeimos nemanė, kad toks planas įgyvendinamas, turint omenyje moters amžių.

„Pasakiau sūnui ir Cambria‘ai, kad mano noras nuoširdus, bet kirba abejonės, ar nesu per sena. Didžiulei mano nuostabai, gydytojai patikino, kad esu sveika ir galiu mėginti. Štai ir pamėginau.“

„Nėštumas eina labai panašiai kaip ir tada, kai laukiausi sūnaus, tik kiek dažniau pykino. Jaučiuosi išties galinga nešiodama savo sūnaus dukrelę.“

Apie netradicinę idėją buvo papasakota ir vaisingumo problemas padedantiems spręsti medikams, o kaip reikšmingas faktas buvo paminėta tai, kad N. Hauck apskritai yra išnešiojusi ir pagimdžiusį penketą vaikų ir nepatyrė nė menkiausių komplikacijų.

„Gydytojai pripažino, kad aš gal ir galiu tapti surogatine motina, tačiau paskyrė tyrimą. Tokios galimybės realumas mane stulbino, bet, aišku, labai norėjau padaryti tai dėl sūnaus“, – sako N. Hauck.

Tyrimo rezultatai parodė, kad N. Hauck yra tinkama surogatinei motinystei, bet veikti buvo patarta greitai, kol moteris neįžengė į menopauzę.

„Rinktis turėjo jie – Jeffas ir Cambria. Juk ką tik gimė dvyniai, todėl dar vieno kūdikio atėjimas galėjo atrodyti pernelyg skubotas. Vis dėlto jie nusprendė veikti“, – pasakoja N. Hauck.

2022-ųjų sausį teko pradėti hormoninės terapijos kursą – kiekvieną dieną ištisas 12 savaičių, padedant vyrui ir Jeffo tėvui, 59-erių Jasonui, reikėjo leistis injekcijas.

Praėjus mėnesiui po terapijos, į N. Hauck gimdą buvo įsodintas embrionas.

Kai paaiškėjo, kad procedūra pavyko puikiai, visi pasijuto it devintame danguje.

„Niekada neplanavau ko nors panašaus, tačiau labai džiaugiuosi, kad apsisprendžiau išnešioti sūnaus kūdikį“, – atvirauja moteris.

Cambria‘ai leidžiama dalyvauti visose anytos apžiūrose. 2022-ųjų gegužę visus be galo nudžiugino žinia, kad būsimas kūdikis – mergaitė.

„Nancy labai aukojasi darydama tai dėl mūsų, – sako Cambria. – Jos auka tiesiog milžiniška, taigi, mes jaučiamės labai dėkingi. Matyti ją su mūsų mažyle įsčiose – tiesiog stebuklas.“

N. Hauck anūkė turėtų gimti lapkričio 5 d. Jei viskas eisis pagal planą, gimdyme dalyvaus visi artimiausi žmonės – Jasonas, Jeffas ir Cambria.

„Tėvystė – mano sena svajonė. Dievinu visus savo vaikus, o į savo, kaip tėvo, vaidmenį ir su juo siejamas pareigas, žvelgiu labai rimtai, – patikino Jeffas. – Galimybė tapti dar vienos nuostabios mergaitės tėčiu yra pati didžiausia likimo dovana ir neapsakoma palaima.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją