„Šaunu turėti tokį titulą, – sakė mažoji mados žvaigždė iš Čikagos. – Tai rodo, kad aš esu tarsi pavyzdys kitiems – rodau kitiems žmonėms ir vaikams, kad būti translyčiu nėra blogai.“

Vasario mėnesį Noella pasirodė „Trans Clothing Company“ parodoje „Runway 7“, o šeštadienį ji atidarė ir uždarė mados ženklo „Renacio“ renginį.

„Buvo smagu daryti ką nors naujo, nes dažniausiai tiesiog praeinu aukštosios mados podiumu, o šį kartą man teko papasakoti istoriją“, – sakė modelis.


Noellos tėvai Dee ir Ray McMaherai, kurie savęs nepriskiria jokiai lyčiai, mano, kad jų darbas yra puoselėti savo vaiko svajones, taip pat palaikyti kitus translyčius vaikus bei jų vaikus, gynėjus.

„Ji nori būti aktyviste ir būti matoma kitiems translyčiams vaikams, o tai yra svarbu pasaulyje, ypač šiuo metu, esant dabartiniam mūsų politiniam klimatui, kuris daugeliu atvejų prieštarauja jai ir vaikams, tokiems, kaip ji“, – paaiškino Dee.

Noella gimė berniuku. Tai, kad ji nori tapti mergaite, tėvai ėmė girdėti nuo maždaug 2-ejų metukų. Biologiniai mama ir tėtis nusprendė palaikyti savo vaiką ir jo kelionę.

Noella mergaitės gyvenimą ėmė gyventi būdama 4-erių, o legaliai lytį pasikeitė, kai jai buvo 6-eri. Tėvai tuomet oficialiai pakeitė jos gimimo liudijimą iš berniuko į mergaitę bei kitus dokumentus.


10-metė savo aktyvumu nori parodyti žmonėms, kad translyčiai vaikai niekuo nesiskiria nuo kitų vaikų.

„Mes tiesiog gimėme netinkamame kūne. Ir mes tai supratome, ir pakeitėme savo lytį“, – aiškino ji.

Nors Noella nėra tikra, kuo nori būti užaugusi, dabartiniuose jos planuose – pasirodymas Paryžiaus mados savaitėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją