Kaltinamoji slapstėsi Ispanijoje, kur 2018 metų sausį apvogusi Tiumenės „Siberian Bank“ atšaką Rekonstrukcijos ir vystymo projektams ir išvyko.

Šoko apimti banko darbuotojai kreipėsi į policiją pastebėję, kad iš banko saugyklos dingo 561 mln. rublių. Tyrėjai gana greitai demaskavo nusikaltėlę, bet tada jos pėdos jau buvo ataušusios – privačiu lėktuvu moteris nukako iki Maskvos, o iš ten išvyko į Berlyną. Dabar, praėjus daugiau nei keturiems metams, aferistė grįžta į Maskvą, kur stos prieš teismą. Pareigūnai ją susekė Ispanijoje.

Manoma, kad I. Brandenburg buvo antras svarbiausias nusikaltimo organizatorius po jos artimo bičiulio Grigorijaus Romaniutos. Pastarasis, kuris yra vienas iš banko bendrasavininkų ir valdybos pirmininkas, anot tyrėjų, buvo idėjos autorius.

Jis, esą, paskyrė savo bičiulę į banko valdybos vicepirmininkės pareigas. Jos suteikė įgaliojimus prašyti papildomų grynųjų bankui. Įtariama nusikaltėlė visus įtikino, kad mažos palūkanos privers klientus plūsti į banką su pageidavimais atsiimti savo santaupas, todėl papildomi grynieji labai reikalingi.

2018 metų sausio 26-osios vakarą I. Brandenburg iš banko saugyklos pasiėmė pinigus. Tada jos bendrininkas Sergejus Kuznecovas devyniais krepšiais grynuosius iš banko išnešė. Trys nusikaltime dalyvavę asmenys, įskaitant S. Kuznecovą, bet neskaitant G. Romaniutos, jau stojo prieš teismą, jiems skirta laisvės atėmimo bausmė.

Rusijos vidaus reikalų ministerijos atstovė Irina Volk teigia: „Rusijos vidaus reikalų ministerijos pareigūnams sėkmingai bendradarbiaujant su Interpolu Rusijos pilietė Brandenburg buvo Ispanijos perduota Rusijai. Ji kaltinama kartu su kitais asmenimis įvykdžiusi didelio masto nusikaltimą.

Nusikaltimas įvykdytas 2018 metais. Tuo metu kaltinamoji buvo vieno iš Tiumenės bankų valdybos vicepirmininkė. Tyrėjai išsiaiškino, kad ji pasinaudojo savo pareigomis, kad galėtų patekti į saugyklą. Kartu su bendrininkais ji pavogė daugiau nei 560 mln. rublių, jie iš banko buvo išnešti sportiniuose krepšiuose.

Grynųjų pasigesta tik po savaitgalio. Per tą laiką kaltinamoji išnuomotu lėktuvu išskrido iš Maskvą, iš kur ir į užsienį. Iškelta byla pagal Rusijos Federacijos Baudžiamojo kodekso 158 straipsnio 4-ąją dalį. Trys nusikaltimo dalyviai sulaikyti, stojo prieš teismą, jiems skirta laisvės atėmimo bausmė.

Brandenburg ir dar vienas įtariamas jos bendrininkas buvo įtraukti į Interpolo ieškomų asmenų sąrašą. Praeitų metų rugsėjį moteris sulaikyta Ispanijoje, buvo patenkintas prašymas ją perduoti Rusijos pareigūnams“.

G. Romaniuta nuo teisėsaugos vis dar slapstosi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)