Hitrou generalinis direktorius Johnas Hollandas-Kaye tvirtina, kad kelionių chaosui suparalyžiavus didžiąją dalį JK aviacijos sektoriaus, „gerokai padaugėjo“ keleivių, kuriems esą reikia reikalingas neįgaliojo vežimėlis.

Anot jo, tiktoko vartotojai „rekomenduoja“ pasinaudoti tokiu triuku, kad būtų galima greičiau įveikti saugumo patikras ir sparčiau susitvarkyti imigracijos, muitinės ir bagažo atsiėmimo procedūras.
Neįgalūs keleiviai taip pat gali būti prie išvykimo vartų privežti elektriniu vežimėliu.

Kad greičiau praeitų saugumo patikrą, vienas iš Ibizos namo į JK skridęs keleivis netgi apsimetė susižeidęs koją. Dar vienas keleivis socialiniame tinkle paskelbė instrukciją, kurioje žingsnis po žingsnio parodė, kaip įtikinamai apsimesti neįgaliuoju ar susižeidusiuoju.


Birmingamo oro uosto vadovai sako, kad 20 proc. padaugėjo pagalbos prašančių žmonių, todėl teko nusipirkti daugiau neįgaliųjų vežimėlių ir pasamdyti papildomų darbuotojų jiems stumdyti.

„Pagalbą keleiviams teikiančioje komandoje dabar dirba tiek pat darbuotojų, kiek ir prieš pandemiją. Pastebėjome, kad paklausa smarkiai išaugo“, – kalbėdamas radijo stoties LBC laidoje sakė J. Hollandas-Kaye.

„Keleivių, kuriems reikalingas neįgaliųjų vežimėlis, dabar yra daug daugiau nei prieš pandemiją. Kodėl? Iš dalies dėl to, kad žmonės naudojasi išimtimi dėl neįgaliųjų vežimėlių, bandydami oro uoste greičiau pareiti saugumo patikras. Privalome šią paslaugą išsaugoti tiems, kuriems labiausiai reikia pagalbos“, – kalbėjo Hitrou oro uosto vadovas.

„Atsidarę tiktoką, pamatysite, kad tokį triuką rekomenduoja daugybė vartotojų. Labai prašome to nedaryti, nes turime šią paslaugą išsaugoti žmonėms, kuriems jos tikrai reikia. Dar vienas dalykas: pusė visų šios paslaugos pageidaujančių keleivių jos paprašo tik jau būdami lėktuve. Jei jums tikrai reikalinga ši paslaugi, geriau praneškite iš anksto, kad nepritruktų darbuotojų, kurie pasirūpins jūsų poreikiais“, – laidoje sakė oro uosto generalinis direktorius.

Hitrou oro uostas pranešė, kad pirmąjį šių metų pusmetį patyrė 321 mln. svarų sterlingų (379 mln. eurų) dydžio ikimokestinį nuostolį, nors iki spalio mėnesio buvo išlaikytas dienos skrydžių limitas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją