Pora gyvena Londone. J. Čičvarkinas sukasi mobiliojo ryšio versle, o jo sutuoktinė valdo vyno ir tauriųjų alkoholinių gėrimų imperiją bei „Michelin“ žvaigždute įvertintą restoraną.

Oligarchai nuo tada, kai vasario 24-ąją Rusija pradėjo karą Ukrainoje, negaili kritikos Rusijos prezidentui V. Putinui, tačiau dabar garsi moteris pasisakė apie su jo sveikata susijusius gandus.

Kalbama, kad Rusijos prezidentas gali sirgti vėžiu, Parkinsono liga ar net abiem ligomis vienu metu. Vakarų žvalgybos šaltiniai skelbia, kad Ukrainoje jau vykstant karui jam buvo atlikta operacija.

Gandus paskatino ir paskutiniai vaizdo įrašai, kuriuose matoma, kaip V. Putinas dreba arba sėdi tvirtai įsitvėręs stalo.

„Paramount+“ dokumentikos „Secrets of the Oligarch Wives“ kūrėjams T. Fokina sakė: „Sklando gandai, kad jis serga... Manau, kad jie gali būti teisingi. O jeigu tai tiesa, tai man ne juokais baisu. Nes kalbame apie žmogų, kuriam visai nesvarbu, kas bus toliau“.

Su Rusijos prezidento sveikata susijusios kalbos antrą kvėpavimą gavo balandį po „Projekt Media“ atlikto tyrimo.

Buvo teigiama, kad prieš kurį laiką V. Putinui buvo atlikta operacija, o visose jo kelionėse 2016-2019 metais jį lydėjo medikų komanda, tarp kurių ir skydliaukės vėžio specialistas.

Panašią nuomonę gegužę išsakė ir Jungtinės Karalystės žvalgyboje su Rusijos klausimais dirbęs Christopheris Steele‘as. BBC jis sakė: „Jį nuolat lydi gydytojų komanda. Saugumo tarybos susitikimai, esą, trunka visą valandą, bet iš tikrųjų jie vyksta dalimis, nes prezidentui vis tenka pasišalinti, per tas pertraukas juo rūpinasi medikai. Taigi, akivaizdu, kad jis sunkiai serga – ar tai mirtina liga, ir ar pavyks pasveikti, mes nežinome“.

Birželio pradžioje V. Putinui prireikė skubios medikų pagalbos, kai kildamas nuo savo darbo stalo staiga pajuto „pykinimą, silpnumą, ėmė svaigti galva“, skelbė „Telegram“ kanalas „General SVR“.

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas gegužę per interviu Prancūzijos televizijai TF1 tokius gandus paneigė: „Nemanau, kad sveiko proto žmonės įžvelgia kažkokių ženklų, kad prezidentas serga ar negaluoja“.

V. Putino atstovas spaudai D. Peskovas tokius gandus per interviu neigė kovo mėnesį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)