Kirsti sienos Zi Faamelu nepavyko, nes pase nurodyta lytis – vyras, skelbia stars.segodnya.ua. Priminsime, kad 2018 m. atlikėjas B. Aprelis pranešė, jog yra translytė moteris, ir vėliau tapo atlikėja Ziandža.

Dabar Ziandža vėl pakeitė vardą – į Zi Faamelu. Šių metų kovo mėnesį, kai ukrainiečiai masiškai bėgo iš šalies ir vyko į Europos Sąjungos (ES) valstybes, Zi Faamelu įstrigo pasienyje. Vėliau jai visgi pavyko išvažiuoti, tačiau šalies pavadinimą kurį laiką slėpė.

Paaiškėjo, kad buvusi Ziandža gyvena Vokietijoje, jai viskas gerai. Kaip rašo Zi Faamelu, sieną kirto labai sunkiai – Ukrainą palikti teko plaukte ir, žinoma, nelegaliai.

Pasieniečiai nenorėjo išleisti dainininkės iš Ukrainos, nes asmens tapatybės dokumente nuodyta, kad ji – vyras. Beje, anksčiau Ziandža prisipažino, kad taip ir nesiryžo lyties keitimo operacijai. Anot atlikėjos, bandant kirsti sieną, pasieniečiai atėmė dokumentus, vertingus daiktus ir įrangą.

„Man liko tik balsas“, – instagrame parašė ji.

Savo istorija translytė dainininkė pasidalijo su žurnalu „Rolling Stone“. Zi Faamelu yra įsitikinusi, kad daugeliui Ukrainoje likusių translyčių moterų tebegresia pavojus.

Atlikėjai pavyko savo jėgomis nuplaukti iki Rumunijos, kur buvo nugabenta į pabėgėlių centrą. Kovo 10 d. Zi Faamelu atvyko į Vokietiją – ją priglaudė vokiečių šeima. Jos teigimu, ją persekiojo kareiviai, o vyrą, kuris padėjo perplaukti upę, greičiausiai suėmė.

Zi Faamelu pareiškė, kad jai buvo grasinama automatu. Laimei, Vokietija ją labai šiltai priėmė.

„Nors mano istorija žinoma visame pasaulyje, nuo Italijos iki Japonijos, nuo Turkijos iki Brazilijos, nenoriu, kad mane prisimintų kaip neapykantos nusikaltimo auką. Aš Zi Faamelu, žmogus, dukra, menininkė. Esu pasiruošusi kitam savo kelionės etapui. Renkuosi džiaugsmą“, – socialiniame tinkle rašo ji.

Ir nors Zi Faamelu papiktino Ukrainos pasieniečių diskriminacija, dainininkė padėkojo Ukrainos kariuomenei, kuri tiek daug savaičių gina gimtąsias žemes nuo rusų okupantų.

„Tikiu Ukrainos armija ir dėkoju jai už tai, kad gina Ukrainos piliečius“, – parašė Zi Faamelu.

Buvusi Ziandža spėjo aplankyti ir Italiją, kur dalyvavo translyčių asmenų teisėms ginti skirtuose renginiuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją