Pasak liudininkų, moteris nusirengė visus viršutinius drabužius ir rėkdama griuvo ant kelių prieš susirinkusius fotografus.

Protestuotoja siekė atkreipti dėmesį į Ukrainą ir prievartą

Moteris savo kūną padengė mėlynos ir geltonos spalvos dažais bei užrašu „baikite mus prievartauti“. Taip pat jos apatinė nugaros dalis, sėdmenys ir kojos buvo nudažytos kraujo raudonumo dažais, imituojančiais svetimų rankų prisilietimus.

Protestuotoja siekė atkreipti dėmesį į Ukrainą ir prievartą

Manoma, kad moteris savo protestu norėjo atkreipti pasaulio dėmesį į karą Ukrainoje ir ten šiuo metu rusų karių prievartaujamas moteris bei vaikus.

Protestuotoja siekė atkreipti dėmesį į Ukrainą ir prievartą

Kanų kino festivalyje reikia atlikti daugybę saugumo patikrinimų, kad būtų galima patekti į garsųjį raudonąjį kilimą, o pačioje VIP zonoje taip pat galioja griežta apsauga, tačiau moteris sugebėjo prasmukti ir atlikti protestą, apie kurį ėmė rašyti tarptautinė žiniasklaida.

Protestuotoja siekė atkreipti dėmesį į Ukrainą ir prievartą

Protestas buvo surengtas prieš George'o Millerio filmo „Three Thousand Years of Longing“, kuriame vaidina Tilda Swinton ir Idrisas Elba, premjerą.

Kyle'as Buchananas „Twitter“ paskelbė trumpą vaizdo įrašą iš įvykio vietos:

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis praėjusį mėnesį pareiškė, kad tyrėjai gavo pranešimų apie „šimtus išžaginimo atvejų“ anksčiau Rusijos karių okupuotose teritorijose, įskaitant seksualinę prievartą prieš mažamečius vaikus.

Ukrainos lyderis, anksčiau pats dirbęs aktoriumi, antradienį kreipėsi į Kanų kino festivalio dalyvius: „Galiausiai neapykanta išnyks ir diktatoriai mirs.“

Karas jau tapo viena pagrindinių festivalio temų, o ketvirtadienį buvo rodomas lietuvių režisieriaus Manto Kvedaravičiaus, kuris praėjusį mėnesį buvo nužudytas Ukrainoje, dokumentinis filmas „Mariupolis 2“. Jį, kaip pranešama, nužudė Rusijos pajėgos.

Šeštadienį Ukrainos kino kūrėjams bus skirta ypatinga diena pramonės mugėje, o vienas perspektyviausių režisierių Serhijus Loznycia parodys filmą „The Natural History of Destruction“ apie Vokietijos miestų bombardavimą Antrojo pasaulinio karo metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)