Gerbėjų ilgai lauktas renginys „LITEXPO“ erdvėse Vilniuje prasidės jau penktadienį, gegužės 20 dieną ir tęsis iki sekmadienio, gegužės 22 dienos vakaro.

„Sugrįžtame po priverstinės, tris metus užtrukusios pertraukos, tačiau, tikime, kad grįžtame su trenksmu. Renginio pasiruošimo darbai dideliu intensyvumu „LITEXPO“ erdvėse vyksta jau visą savaitę. Atvykusius lankytojus pasitiks įspūdingos, interaktyvios garsiausių filmų ir serialų dekoracijos, dešimtys įtraukiančių pramogų ir iššūkių erdvių, kino, televizijos ir žaidimų temoms skirtos diskusijos. Jas ves bei jose dalyvaus garsios pasaulio ir Lietuvos žvaigždės. Renginio dalyviai turės galimybę ne tik klausyti ryškių televizijos, kino bei kompiuterinių žaidimų projektų kūrimo užkulisių, bet ir gyvai pabendrauti, įsiamžinti su įžymybėmis ar net gauti jų autografus“, – sakė renginio „Comic Con Baltics 2022: Together with GameON“ organizatorius Tomas Vievesis.

Šiemet populiariosios kultūros renginys vyks kartu su didžiausiu žaidimu konventu Baltijos šalyse – „GameOn“, tad ir taip didelio dėmesio renginyje sulaukianti vaizdo žaidimų bei technologijų dalis bus dar didesnė. Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacija (LŽKA) kvies žaidimų kūrėjus, entuziastus bei gerbėjus ir į specialią „GameON“ renginių programą.

Svečiai iš ryškiausių Holivudo projektų

Kviestinių renginio svečių sąraše – virš 40 pasaulyje ir Lietuvoje garsių aktorių, prodiuserių bei kūrėjų.

Tarp jų, tokios skambios pavardės, kaip RJ Mitte, kurio atvykimą finansuoja JAV ambasada Lietuvoje, atlikęs ryškų vaidmenį viename populiariausių visų laikų televizijos serialų „Bręstantis blogis“ (angl. Breaking Bad).

Taip pat – Enrique Arce iš serialo „Pinigų namai“ (angl. Money Heist), kurio atvykimą remia „PartyCasino“, milijonus sekėjų socialiniuose tinkluose turintis filmų ir turinio kūrėjas TomSka, kurio atvykimą remia „Surfshark“, visame pasaulyje garsūs komiksų kūrėjai Sarah Andersen („Sarah‘s Scribbles“ komiksai), Reza Farazmand („Poorly Drawn Lines“ komiskai) bei Cassandra Calin („Cassandra Comics“ komiksai).

Renginyje dalyvaus ir į populiariausių pasaulio vaizdo žaidimų dvidešimtuką patenkančio „Red Dead Redemption 2“ pagrindiniai balso aktoriai Roger Clark ir Rob Wiethoff.

„Antradienį Vilniaus oro uoste su šeima jau nusileido mūsų dar nuo 2020-ųjų laukiamas svečias RJ Mitte iš serialo „Bręstantis blogis“. Aktorius yra labai pakilios nuotaikos ir nekantrauja pasimatyti su gerbėjais Lietuvoje“, – pasakoja renginio organizatorius.

Pokalbiai su pasaulyje garsiais Lietuvos kūrėjais

Pirmąjį kartą renginyje startuos ir „Telia“ pristatoma platforma „Meet Lithuanian Film Industry“ (liet. „Susipažinkite su Lietuvos filmų industrija“), skirta supažindinti su lietuvių pasiekimais pasaulinėje kino industrijoje.

Svečiai pasakos apie darbą tokiuose projektuose, kaip „Keršytojai“ (angl. Avengers), „Sostų karai“ (angl. Game of Thrones), „Černobilis“, „Jekaterina Didžioji“, „Venomas“ (angl. Venom), „Greiti ir įsiutę“ (angl. Fast & Furious) ir kituose juostose. Tarp pranešimus skaitysiančių bei diskusijose dalyvausiančių Lietuvos kino industrijos atstovų bus garsiausi šalies kaskadininkai, prodiuseriai, aktoriai, animacijų ir vaizdo efektų kūrėjai, kino vietovių skautai.

„Džiaugiamės, jog teigiamai į mūsų kvietimą susitikti su kino ir televizijos gerbėjais atsakė tokie visame pasaulyje žinomi ir ypatingai užimtą filmavimo grafiką turintys Lietuvos atstovai, kaip kaskadininkas Tomas Ereminas, prodiuseriai Lineta Mišeikytė, Gabija Siurbytė, vaizdo efektų kūrėjai Justas Giedraitis ir Gediminas Jauga, kino vietų skautas Jonas Špokas, garsiausi lietuviai animacijos kūrėjai – Justė Michailinaitė, Dovydas Vilkelis, Agnė Adomėnė, Gediminas Skyrius, Justė Beniušytė ir kiti“, – sako renginio organizatorius.

Renginyje pirmąjį kartą bus pristatytas ir unikalus, šiuo metu dar kuriamas lietuviškas serialas „Trolių ferma“, kurio kūrimą parėmė Lietuvos kino centras, o serialą kartu gamina Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija su „Telia“. Įgyvendinimu rūpinasi „Dansu Films“ agentūra, neseniai baigusi bendrą projektą su „Netflix“. Serialo kūrimo komanda parodys dar nerodytų nuotraukų iš filmavimo aikštelės, atskleis projekto gimimo bei kūrimo užkulisius ir mastą.

Nuo tanko iki naujausių vaizdo žaidimų

Visame pasaulyje populiarus comic-con renginio konceptas lankytojams atveria dešimtis skirtingo tipo pramogų. Greta pranešimų ir diskusijų su garsiais aktoriais ir kūrėjais, gerbėjai galės išbandyti naujausius vaizdo žaidimus, dalyvauti ir stebėti esporto turnyrus, tokius kaip „VILNIUS TECH Esports Valorant 5v5 Tournament“ finalą, atrasti dešimtis skirtingų įtraukiančių pramogų šeimų erdvėje, įsiamžinti prie garsiausių filmų ir serialų dekoracijų, apsilankyti Menų alėjoje, apsipirkti populiariajai kultūrai skirtoje prekybininkų zonoje.

Kaip ir kasmet, itin ryškia renginio dalimi taps cosplay kostiumų konkursas, šiemet sutrauksiantis per 100 dalyvių. Jie įkūnys populiarius filmų, serialų, žaidimų, komiksų personažus ir žiūrovams demonstruos kruopščiai išdirbtus pasirodymus.

„Į renginį atvyksta ir tikrieji mūsų superherojai – Lietuvos kariuomenė, visą savaitgalį lauksianti norinčių susipažinti su jų misija bei kasdienine veikla, užtikrinant mūsų saugumą. Išduosime, jog tarp visų aktyvacijų renginio metu lankytojai galės apžiūrėti tikrą, kovos laukui skirtą tanką ir kitą kariuomenės įrangą“, – sako T. Vievesis.

Tarp renginio partnerių – ir Vilniaus miesto savivaldybė. Galimybė atrasti ir pasivaikščioti po Vilniaus senamiestį, anot organizatoriaus, visada žavi į Lietuvą atvykusias renginio žvaigždes.

Duris atvers penktadienį

Renginio „Comic Con Baltics 2022: Together with GameON“ durys lankytojams atsiveria jau penktadienį, gegužės 20 d., 10 val. ir jų lauks iki sekmadienio, gegužės 22 d. 17 val.

Susitikimai su aktoriais bei kūrėjais vyks renginio šeštadienį ir sekmadienį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją