Pirmasis tokio ryškumo projektas Lietuvoje

„Trolių ferma“ – tai komiška televizijos drama, kurios siužetas suksis aplink charizmatišką ir stiprų pagrindinės veikėjos Anos personažą. Pagrindinę veikėją įkūnys ilgametę patirtį dirbant su tarptautiniais projektais turinti aktorė ir serialo prodiuserė Gabija Siurbytė.

Pasak kūrėjų, serialas yra moderni grafo Montekristo istorijos interpretacija, kurioje susipins stiprūs personažai, melagienos, draugystė ir šeimos vertybės. Šiuo metu planuojamos penkios „Trolių ferma“ serijos.

„Kuriant serialą subūrėme stiprią, pasaulyje savo darbais įvertintą komandą, kurios bendras tikslas – sukurti ryškų, dinamišką, ne tik Lietuvos, bet ir pasaulio auditoriją įtrauksiantį televizijos projektą. Nuo pat projekto kūrimo pradžios siekėme, kad „Trolių ferma“ Lietuvą pristatytų kaip kokybiškų serialų kūrėją. Pirmieji tarptautiniai apdovanojimai, kuriais serialas apdovanotas dar iki pasirodymo eteryje, leidžia manyti, jog šio tikslo mums pavyksta siekti sėkmingai“, – sako serialo pagrindinė aktorė ir prodiuserė G. Siurbytė.

Šiuo metu aktyviai kuriamas ir 2022 metų pabaigoje ekranus išvysiantis serialas jau pelnė tarptautinį pripažinimą. 2020 metais serialas buvo atrinktas į tarptautinį prestižinį audiovizualinio turinio finalinį renginį „Content London – C21 Media“. 2021-aisiais „Trolių ferma“ laimėjo pagrindinį prizą prestižiniame serialų pristatymo renginyje, vykusiame Talino kino festivalio metu.

Prodiuserė atskleidžia, jog „Trolių ferma“ yra pirmasis tokio dydžio serialas Lietuvoje. Unikalu ir tai, jog jo kūrimą parėmė Lietuvos kino centras, o serialą kartu gamina Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija su „Telia“. Įgyvendinimu rūpinasi „Dansu Films“ agentūra, neseniai baigusi bendrą projektą su „Netflix“.

Serialo kūrimo komandą sudaro režisierius Ernestas Jankauskas, sukūręs daugiau nei 40 apdovanojimus pelniusių reklamų, „Sidabrine gerve“ apdovanotą trumpametražį filmą „Anglijos karalienė pagrobė mano tėvus“ bei tarptautinį pripažinimą pelniusį filmą „Čia buvo Saša“.

Serialo rašytojai – Domantė Urmonaitė ir Martynas Mendelis, rašantys scenarijus tarptautinei rinkai.

Pirmasis pristatymas Lietuvoje

Pirmasis serialo pristatymas Lietuvoje vyks „Comic Con Baltics 2022“, didžiausio populiariosios kultūros renginio Baltijos šalyse, metu.

„Džiaugiamės, jog šio Lietuvos kino ir televizijos industrijoje išskirtinio serialo pristatymas vyks pirmuosius metus startuojančioje platformoje „Meet Lithuanian Film Industry“, skirtoje supažindinti su ryškiausiais tarptautiniais Lietuvos kūrėjais ir jų projektais. Tai – pirmasis „Trolių fermos“ pristatymas visuomenei. Serialo kūrimo komanda parodys dar nerodytų nuotraukų iš filmavimo aikštelės, atskleis projekto gimimo bei kūrimo užkulisius ir mastą, o tai, tikime, paliks ryškų įspūdį visiems į pristatymą susirinkusiems renginio lankytojams“, – sako populiariosios kultūros renginio „Comic Con Baltics 2022“ organizatorius Tomas Vievesis.

Serialo „Trolių ferma“ pristatymas vyks gegužės 21 dieną, šeštadienį, renginio „Comic Con Baltics 2022: Together with GameON“ metu „Litexpo“. Pristatymo bei diskusijos pradžios laikas – 13 val., o vieta – 5.1 salė, esanti antrajame „Litexpo“ aukšte.

Renginyje lauks ir daugiau įtraukiančių pranešimų ir pramogų. Per tris „Comic Con Baltics 2022: Together with GameOn“ dienas lankytojų lauks ne tik susitikimai su filmų, serialų bei komiksų įžymybėmis, bet ir kompiuterinių žaidimų erdvės, cosplay konkursas, naujausių filmų pristatymai, dekoracijos iš garsiausių pasaulio filmų bei serialų, žinomų kino bei televizijos svečių pranešimai ir daugybė kitų, su populiariąja bei žaidimų kultūra susijusių pramogų.

Pasinaudoję Kultūros pasu, vyresniųjų klasių mokiniai į renginį gali atvykti nemokamai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją