Trisdešimtmetė (vardas ir pavardė redakcijai žinomi) per vieną iš „Facebook“ grupių kreipėsi į britus, prašydama padėti jai susirasti žmogų, kuris galėtų priimti ją pagyventi savo namuose. Deja, vietoj pagalbos, kurios tikėjosi, ji gavo masę nešvankių žinučių, rašo „The Mirror“.

Desperacijos kupiną kreipimąsi į tūkstančius „Facebook“ grupės narių moteris papildė nuotrauka iš asmeninio albumo. Ji pasistengė kuo įtikinamiau nurodyti, kad niekada nemąstė apie vykimą į Angliją, kad buvo priversta tai padaryti.

Nuo gimtąją šalį niokojančių Rusijos karių invazijos bėgusi jauna verslininkė paviešino savo mobiliojo telefono numerį ir nuorodą į asmeninius profilius socialiniuose tinkluose.

Ji sėkmingai vadovavo Kyjive veikusiai valymo firmai. Į Ukrainos sostinę moteris atsikėlė iš skurdžios šalies provincijos. Kreipdamasi pagalbos į britus ji nepamiršo patikinti, kad pasistengs kuo greičiau atsistoti ant kojų.

Ukrainietė taip pat paminėjo, kad mėgsta jodinėti, šokti ir skaityti – ji vylėsi, kad atsilieps panašių pomėgių turintis rėmėjas.

Vis dėlto 30-metė sulaukė ne tiktai malonių pasiūlymų iš nuoširdžiai padėti norinčių žmonių.

Dviprasmiško turinio žinutėmis ją ėmė atakuoti vieniši vyrai. Daugelis siūlė kambarį, o kai kurie – net tuoktis.

Tikra tiesa, kad prasidėjus karui internetinės paieškos sistemose gerokai padaugėjo užklausų su raktiniais žodžiais „ukrainietės ir seksas“ – net saugos agentūros atkreipė į tai dėmesį.

Kalbėdama su britų dienraščiu „Daily Mail“ moteris papasakojo, kaip vienam vyrui labai griežtai pasakė, kad gyvens tik tokiuose namuose, kuriuose gyvena moterų. Šitai išgirdęs jis jau nebemėgino slėpti puoselėtų intencijų. Pasakė: „Labai blogai, o būtume galėję sukurti šeimą.“

Kitas į jos kreipimąsi sureagavęs vyras tikino turįs naftos įmonę ir pažadėjo įdarbinti ją kaip asistentę.

Trisdešimtmetė prisipažino niekaip nesugebėdavusi patikėti, kad su ja susisiekdavę vyrai buvo motyvuojami gailiaširdiškumo.

„Apėmė nerimas dėl merginų iš mano šalies“, – prisipažino pašnekovė.

Kai kurie ekspertai jau mato reikalą įspėti, kad vyriausybės įteisinta vizų išdavimo schema gali tapti savotišku „Tinder“ asmenims, besiverčiantiems prekyba žmonėmis seksualinio išnaudojimo tikslais.
Vienas savivaldybės darbuotojas atskleidė, kad daugiau nei kas ketvirtas iš 40 variantų, perėjusių Vidaus reikalų ministeriją, yra daugiau nei 50 metų turintys vyrai ir prie trisdešimtmečio artėjančios arba šiek tiek vyresnės moterys.

Vienas pasienyje dirbantis savanoris atskleidė telefonu sulaukęs pageidavimo pristatyti ukrainietę moterį ir 12 metų berniuką. Buvo ir tokių, kurie teiravosi, ar nėra kūdikių, kuriuos galėtų įsivaikinti.

„Tai, ką matau, galėčiau pavadinti karu dėl moterų ir vaikų, – teigia Tatjana Kotliarenko, patarėja kovos su prekyba žmonėmis klausimais. – Galbūt ištrūkę iš vieno pragaro jie nusiunčiami į kitą?“

„Didžioji dauguma atvykėlių iš Ukrainos yra merginos bei moterys ir būtent ši kategorija dažiausiai tampa prekyba žmonėmis besiverčiančių asmenų taikiniais, taigi, vertinant logiškai, tai nėra gerai, – per pokalbį su laikraščiu „The Sunday Times“ įspėjo Valas Richey, specialusis įgaliotinis kovai su prekyba žmonėmis iš Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO). – Visa tai – toksiškas rizikos kokteilis.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją