Jis kritikuoja vadinamąją gėjų atvertimo terapiją ir atvirai pasakoja, ką pačiam teko patirti per elektrošoko seansus ir kitas procedūras, atliktas mėginant „išgydyti“ netinkama laikomą seksualinę orientaciją.

Apie prigimtinį homoseksualumą 56-erių metų princas viešai prabilo 2006-aisiais. Manoma, kad jis – pirmasis pasaulyje karališkosios šeimos atstovas, prisipažinęs, kad yra gėjus. Manvendra Singhas Gohilas kovoja prieš „gėjų atvertimo terapijos“ praktikavimą Indijoje – šalyje, kurioje homoseksualumas buvo laikytas nelegaliu iki pat 2018-ųjų.

Kai 2002-aisiais apie tai, kad yra gėjus, princas Manvendra pasakė tėvams, jie tai palaikė neįmanomu dalyku, rašoma portale „People“. Kaip, esą, galima būti gėjumi augant tokioje kultūringoje aplinkoje ir gaunant visapusišką išsilavinimą?

„Jie neturėjo nė menkiausio supratimo, kad nėra jokio ryšio tarp auklėjimo ir seksualinės orientacijos“, – sakė princas per interviu „Insider“.

Princo Manvendros tėvai, Radžpyplos maharadža ir maharani, ieškodami būdų, kaip pakeisti sūnaus lytinę orientaciją, vežiojo jį ir pas medikus, ir pas dvasinius vadovus.

„Jie kreipėsi į gydytojus ir prašė pakeisti mano mąstymą, padaryti taip, kad būčiau tradicinės orientacijos, sutiko net su elektrošoko terapijomis“, – prisimena Indijos princas.

Deja, taikyti „gydymo“ metodai sukėlė vien depresiją, taip pat paskatino mintis apie savižudybę.

Princas Manvendra puikiai supranta, kaip svarbu, kad tam tikrą statusą turintys žmonės, tokie kaip jis, garsiai pasisakytų prieš „gėjų atvertimo terapijos“ praktikavimą ir prisidėtų prie tokios terapijos panaikinimo kampanijos.

„Dabar reikia kovoti už tokius dalykus kaip tos pačios lyties asmenų santuoka, paveldėjimo teisė, teisė įsivaikinti. Tai begalinis ciklas. Privalau ir toliau kovoti“, – sako jis.

Sužlugus tradicinės santuokos pagal susitarimą planams, Manvendra susituokė su vyru. Tai atsitiko 2013-aisiais. Jis ligi šiol prisimena tėvynainių reakciją į prisipažinimą, kad yra gėjus. Minėtina, kad jo tėvai viešai sūnaus išsižadėjo.

„Tą dieną, kai prisipažinau, buvo deginami mano atvaizdai, – pasakoja jis. – Žmonės masiškai protestavo, išėjo į gatves, skandavo šūkius, reiškiančius, kad užtraukiau gėdą karališkajai šeimai ir visai Indijos kultūrai. Pasipylė grasinimai mirtimi ir reikalavimai atimti iš manęs titulą.“

Nepaisydamas aršaus priešiškumo princas Manvendra ir toliau gynė LGBTQ+ bendruomenės teises. 2018-aisiais princui kilo idėja iš protėvių paveldėtuose namuose įkurti finansinės ir socialinės paramos minėtai bendruomenei centrą.

„Sprendimą paversti savo karališkuosius apartamentus LGBTQA bendruomenės centru siūlyčiau sieti su faktu iš mano gyvenimo – tuo, kad mano šeima manęs išsižadėjo, – princo žodžius perdavė BBC. – Būtent taip Indijoje nutinka su visais LGBT priklausančiais asmenimis. Kai pasisako, kas iš tiesų esą, tie žmonės vis dar sulaukia didžiulio spaudimo iš savo šeimų, yra verčiami tuoktis arba išvaromi iš namų. Dažnai jie tiesiog neturi kur pasidėti, neturi jokių galimybių išsilaikyti.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją