Patriotinę ukrainietišką dainą atlikęs trimetis Leonas akimirksniu tapo tikra interneto žvaigžde bei palietė ne tik ukrainiečių, bet ir Rusijos smurtui neabejingų kitų pasaulio gyventojų širdis.

„Obozrevatel“ žurnalistai kalbėjosi su Leono tėčiu Aleksandru.

Anot Aleksandro, jo sūnus išgirdo Andrejaus Chlyvniuko atliekamą kompoziciją ir visur pradėjo ją dainuoti.

Tėvas nusprendė papildyti šeimos vaizdo įrašų archyvą ir nufilmavo sūnų. Vėliau, norėdamas paremti sužalotą grupės „Boombox“ lyderį, vyras nusprendė trimečio Leono kūriniu pasidalinti internete.

Neseniai vaiką aplankė Chmelnyckio srities policininkai, jie padėkojo berniukui už karių moralę keliančią dainą.

„Esame dėkingi šiai nuostabiai šeimai už tokį gerą vaikų auklėjimą ir laukiame naujų Leono ir jo vyresniojo brolio hitų“, – sakė jie.

Padėkų berniukas bei jo šeima sulaukė ir iš daugybės karių, garsenybių ir paprastų žmonių, kuriuos mažylis įkvėpė.

Yra žinoma, kad berniuko šeima gyveno Irpinėje, tačiau dėl Rusijos agresijos bei sunkiai sveiku protu suvokiamų karo veiksmų jie buvo priversti persikelti į vieną iš Chmelnyckio srities kaimų.

Primename, kad ši autorinės kilmės ukrainiečių liaudies daina suskambo su nauja melodija, ir ne viena. Viskas prasidėjo nuo to, kad į teritorinės gynybos gretas įsiliejęs grupės „Boombox“ lyderis Andrejus Chlyvniukas ją sudainavo Sofijos aikštėje.

„TikTok“ muzikanto „The Kiffness“ iš Pietų Afrikos Respublikos atliekama versija pagerino visus populiarumo rekordus.

Šią dainą sugrojo ir vėl po beveik 3 dešimtmečių susibūrę „Pink Floyd“, kurie pristatė ir jautrų už širdies griebiantį vaizdo klipą, o visus pinigus, kuriuos surinks iš šio kūrinio perklausų, paaukos Ukrainos žmonėms.

„Norime išreikšti savo paramą Ukrainai ir tokiu būdu parodyti, kad didžioji pasaulio dalis mano, jog supervalstybės įsiveržimas į nepriklausomą demokratinę šalį yra visiškai nepateisinamas“, – sakė D. Gilmouras.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją