Jos kūnas buvo rastas pakelėje netoli jos dviračio. Ryškiai raudoni ir rožiniai nagai išsiskyrė purvo fone, skelbia dailymail.co.uk. Nuotraukai plačiai išplitus socialiniuose tinkluose, ir pamažu aiškėjant, ką Bučoje išdarinėjo rusų okupantai, netoliese esančiame Hostomelyje gyvenanti kosmetologė atpažino unikalųjį manikiūrą.

Paaiškėjo, kad žuvusioji – 52-ejų metų amžiaus Iryna Filkina. Ji siekė kosmetikos tinklaraštininkės karjeros ir savo socialinių tinklų paskyrose dalijosi mokomaisiais vaizdo įrašais.

Anastasija Subačeva telefonu papasakojo „The New York Times“, kad iš karto atpažino I. Filkinos rankas ir išskirtinius nagus, nes buvo mačiusi vaizdo įrašų, kuriuose ji rodydavo, kaip pasidaryti makiažą ir pasidažyti lūpas. Išvydus nuotrauką, A. Subačevai suspaudė širdį. Ji pridūrė, kad pažinojo nemažai Bučos moterų, nes dažnai važiuodavo daryti makiažo.

„Kai pamačiau nuotrauką, atrodė, kad sustos širdis“, – sakė A. Subačeva.

Jos teigimu, šiluminės jėgainės operatore dirbusi I. Filkina su ja susisiekė vasario mėnesį, pasiteiravo apie makiažo pamokas ir prisipažino svajojanti tapti populiaria makiažo specialiste bei padidinti sekėjų instagrame skaičių.

Kad įgyvendintų savo svajonę, I. Filkina ieškojo žmonių, galinčių jai padėti tapti gražia ir madinga. Anot A. Subačevos, jos klientė nekantriai laukė būsimo koncerto ir norėjo jo metu atrodyti nepriekaištingai. Kosmetologė nurodė, kad I. Filkina kartą jai pareiškė: „Pagaliau supratau svarbiausią dalyką: reikia mylėti save ir gyventi sau.“

„The New York Times“ rašė, kad I. Filkinos dukra Olha Ščiruk pabėgo iš Bučos vos prasidėjus Rusijos invazijai, tačiau I. Filkina pasiliko. Po keleto dienų į Kyjivo sritį įžengė Rusijos pajėgos, užvirė nuožmūs mūšiai tarp rusų ir ukrainiečių. Buča buvo okupuota, bet galiausiai miestą pavyko išlaisvinti, Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms nustūmus įsibrovėlius atgal į šiaurę.

O. Ščiruk sakė apie mamos mirtį sužinojusi kovo 6-ąją, tačiau socialiniame tinkle „Telegram“ parašė, kad nepraranda vilties, jog ji tebėra gyva.

„Dabar suprantu, kad tikėjausi veltui, nes iš jos nieko nebuvau girdėjusi ištisą mėnesį, – praėjusią savaitę parašė ji. – Bet vaikas visada lauks savo mamos.“

Penktadienį O. Ščiruk pranešė gavusi vaizdo įrašą, kuriame matyti ant žemės gulinti I. Filkina. O. Ščiruk teigimu, net ir be ryškių nagų ji būtų lengvai apžinusi savo mamą. Dabar ji ieško mamos kūno, kad galėtų palaidoti.

Siaubingi kadrai ir istorijos, atsitraukus rusų kariams plintančios iš tokių Ukrainos miestų kaip Buča, byloja apie žvėriškumą, kurį galima palyginti su Kambodžoje, Balkanuose ir Antrojo pasaulinio karo metu įvykdytais karo nusikaltimais.

Ukrainos pareigūnai renka rusų kareivių įvykdytų žiaurumų Bučoje ir kituose miestuose įrodymus. Yra ženklų, rodančių, kad prieš atsitraukdami Rusijos kariai žudė nesirinkdami.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją