Prabangos prekės ženklas, protestuodamas dėl Vladimiro Putino invazijos į Ukrainą, pasitraukė iš Rusijos, bet turtingieji nenumatė ribojimų ir nuolatiniams apsipirkimams užsienyje.

Kare žūsta tūkstančiai ukrainiečių ir rusų, o jos skundžiasi negalėdamos įsigyti mėgstamo prekės ženklo prekių, skelbia dailymail.co.uk.

Lizos Litvin įrašas

Rusijos interjero dizainerė ir nuomonės formuotoja Liza Litvin papasakojo, kaip geriausiame Dubajaus prekybos centre negavo „Chanel“ rankinės.

„Nuėjau į Emyratų prekybos centre esančią „Chanel“ parduotuvę. Jie man nepardavė rankinės, nes (dėmesio!) esu iš Rusijos!!!“ – rašė ji įniršusi.

Įsiutusi L. Litvin pasakojo: „Dėl naujos „Chanel“ tvarkos galėsiu įsigyti rankinę tik tuo atveju, jei pasirašysiu susitarimą, kad nenešiosiu rankinės Rusijoje. Ką?!“

L. Litvin aiškino: „Jie manęs paprašė asmens duomenų, pateikiau savo rusišką telefono numerį. Vėliau vadybininkė pasakė, kad nuo šiandienos jie parduoda rusams prekes tik tuo atveju, jei šie pasirašo sutikimą nenešioti tų daiktų Rusijoje.“

Lizos Litvin įrašas

Kelios kitos rusės, puikiai žinomos iš socialinių tinklų, skundėsi patyrusios panašią gėdą Paryžiuje, o vienas rusas su tomis pačiomis problemomis susidūrė Italijoje.

Dainininkė, televizijos madų šou vedėja 37-erių Ana Kalašnikova taip pat įsiuto negalėjusi Dubajuje įsigyti „Chanel“ auskarų ir rankinės

Papasakojo, kaip su ja kalbėjo parduotuvės vadybininkė: „Žinome, kad esate įžymybė Rusijoje. Žinome, kad pirkinius vešitės į Rusiją, tad negalime jums parduoti savo prekių.“


A. Kalašnikova paskelbė: „Ups. Netrukus prisiminiau, kad Coco Chanel buvo ne tik nacių pareigūno meilužė, bet ir vokiečių žvalgybos agentė. Tokie su jos prekių ženklu susiję veiksmai priverčia prisiminti jos biografiją. Žema remti fašizmą ir rusofobiją.“

Ana pranešė ateityje boikotuosianti „Chanel“.

47-erių nuomonės formuotoja Jana Rudkovskaja, Maskvos muzikos šou prodiuserė, olimpinio dailiojo čiuožimo čempiono Aleksandro Pliušenkos žmona taip pat pasibaisėjusi, bet nekaltina V. Putino, kad atėmė iš jos mėgstamą prekių ženklą.

„Tai šokas moteriai, kuri 20 metų pirko „Chanel“ ir „Chanel Houte Couture“ prekes bei jų renginiuose sėdėjo pirmose eilėse. Šokas ir dar kartą šokas“, – sakė ji.


Per visus šiuos metus ji „Chanel“ išleido daugiau nei milijoną eurų ir šį draudimą laiko žeminančiu.

46-erių Snežana Georgjeva, Krymo vyno fabriko savininko milijardieriaus Artiomo Zuevo žmona, papasakojo, kad įmanoma pasinaudoti ryšiais ir apeiti draudimą.

„Džiaugsiuosi, kai šie prekių ženklai grįš. Beje, žinome kelias parduotuves, kurios dirba, kai paskambina nuolatiniai klientai“, – sakė ji.

Rusijos užsienio reikalų ministro atstovė Marija Zacharova apkaltino „Chanel“ prisijungus prie rusofobiškos kampanijos, esą skirtos Rusijai naikinti.

Rusija dalyvavo kampanijoje prieš fašizmą Ukrainoje. „Chanel“ mados namai gali grįžti prie ištakų ir, kaip jų įkūrėja, palaikyti nacizmą. Bet dabar visi apie tai sužinos“, – pridūrė ji.

„Chanel“ vadovybė Prancūzijoje patvirtino naująją politiką ir sakė, kad buvo priversta taip elgtis dėl Europos Sąjungos ir Šveicarijos įvestų sankcijų prabangos prekėms.

Pranešime spaudai skelbiama, kad naujausios ES ir Šveicarijos sankcijos draudžia tiesiogiai ar netiesiogiai parduoti prabangos prekes fiziniams, juridiniams asmenims, įmonėms Rusijos Federacijoje ar naudoti jas Rusijos Federacijoje.

Klientų buvo paprašyta patvirtinti, kad jų įsigytos prekės nebus naudojamos Rusijoje.

Įmonė teigė: „Suprantame, kad šios priemonės, skirtos atitikti įstatymuose numatytus reikalavimus, kai kuriems klientams sukels nepatogumų. Šiuo metu stengiamės pagerinti šią procedūrą ir atsiprašome už su tuo susijusius nesusipratimus bei nepatogumus.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)