Trečiadienį „Good Morning America“ laidoje M. Čmerkovskis sakė: „Taip, man gaila, jaučiuosi blogai, man gėda, esu nusiminęs“. 14-os metų iš Ukrainos į Jungtines Valstijas išvykęs 42-ejų šokėjas sukėlė nuostabą pasklidus nuotraukoms, kai praėjusį mėnesį jis bėgo iš karo niokojamos šalies ir verslo klase grįžo į Jungtines Valstijas pas savo žmoną ir sūnų, gyvenančius Malibu.

Vėliau jis sugrįžo į Lenkiją ir įkūrė labdaros organizaciją „Baranova 27“, padedančią iš Ukrainos bėgantiems žmonėms, kuriems pavyko saugiai kirsti Lenkijos sieną. Pavadinimas kilo nuo buvusio šokėjo adreso Ukrainoje.

42-ejų M. Čmerkovskis sakė grįžęs į Lenkiją, nes po sulauktos kritikos nori ištaisyti padėtį.

Trečiadienį „Good Morning America“ laidoje jis kalbėjo: „Jaučiu, kad tai mano pareiga. Noriu priminti žmonėms, kad darosi vis blogiau“.

Paklaustas, kodėl jis dar kartą artintųsi prie konflikto zonos, nors buvo sunku išvykti, M. Čmerkovskis sakė, kad privalo pasielgti tinkamai.

„Tai tiesiog išgyvenimas traukinyje į Varšuvą. Kai galiausiai grįžau namo ir pamačiau [savo žmoną] Petą, susigraudinome ir supratau, kad turiu grįžti atgal. Turiu progą įrodyti savo sūnui, kad esu vyras, noriu, kad jis manimi didžiuotųsi. Galbūt pasitaikė ta galimybė, kai galiu jam parodyti, kaip tinkamai pasielgti“, – sakė jis.

Apie siaubingą kelionę traukiniu į Lenkiją M. Čmerkovskis papasakojo „Good Morning America“ vedėjui TJ Holmes’ui.

„Aš vis dar jaučiuosi tarsi miręs, nes tai mane labai sukrėtė. Visur vaikai, kūdikiai, o spaudžia šaltis“, – sakė jis.

Jungtinės Tautos patvirtino, kad iš Ukrainos pabėgo beveik 2,7 mln. žmonių. Dauguma jų keliauja į Europos Sąjungos šalis. Manoma, kad artimiausiomis savaitėmis šis skaičius gali viršyti 4 mln.

„Šok su žvaigžde“ profesionalas buvo smerkiamas kritikų ne tik dėl to, kad pabėgo, kai kiti mažiau aprūpinti savanoriai pasiliko kovoti, bet ir dėl to, kad apie tai detaliai nupasakojo socialiniuose tinkluose ir duodamas interviu televizijai.

Šokėjas, prisipažinęs, kad jaučiasi blogai dėl savo sprendimo kovo pradžioje, atsisakė duoti interviu dailymail.com, o vienas pažįstamas nuramino, kad jis nepadarė nieko blogo.

„Maksas ne Ukrainos, o Amerikos pilietis. Pasilikti ir kovoti nebuvo vienintelis pasirinkimas. Kalbos, kad jis išvengė pareigos Ukrainai, yra netikslios“, – sakė jis.

Šaltinis pridėjo, kad jis pabėgo į JAV 1994-iais ir dėl to savaime neteko Ukrainos pilietybės. Ukraina dvigubos pilietybės nepripažįsta.

18–60 metų Ukrainos vyrams draudžiama išvykti iš šalies, ir prezidentas Volodymyras Zelenskis kvietė viso pasaulio vyrus prisijungti prie Tarptautinio teritorinės gynybos legiono.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Dalintis
Nuomonės