Praėjusią savaitę jis kalbėjosi su laidos „Good Morning Britain“ vedėjais tūnodamas vienoje iš Ukrainos sostinėje Kyjive esančių slėptuvių, skelbia „People“. J. Gordejevo studija buvo perkelta į slėptuvę saugumo sumetimais, o laidą keletą kartų pertraukė staugiančios sirenos.

„Nesu tikras, kad čia esu saugus, bet viliuosi, jog nieko blogo nenutiks“, – „Good Morning Britain“ vedėjams pareiškė ukrainietis.
„Keletą kartų teko skubiai palikti studiją rytinės transliacijos metu, – tęsė jis. – Beje, studija nėra įprasta: virtuvė ir stalas. Žinoma, prieš karą viskas buvo kitaip.“

J. Gordejevo teigimu, prasidėjus Rusijos invazijai Ukrainoje liko tik viena televizijos stotis.

„Ką galiu pasakyti apie transliacijas Ukrainoje... Laidų nebeliko, atskirų televizijos kanalų nebeliko. Visi televizijos kanalai susivienijo, ir dabar vyksta tik nepertraukiama įvykių transliacija 24 valandas per parą, septynias dienas per savaitę, kad milijonai Ukrainos gyventojų bent šį tą sužinotų apie situaciją šalyje“, – sakė jis.

Antradienį J. Gordejevas – irgi iš slėptuvės – davė interviu „Good Morning America“ ir pabendravo su „ABC News“ vedėju George’u Stephanopoulosu.

„XXI a. vyksta barbariškas karas“, – pareiškė J. Gordejevas, Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną pavadinęs „nesustabdomu“.

Ukrainietis papasakojo apie neseniai išgyventus karo baisumus, pavyzdžiui, į didžiausią Kyjivo kepyklą pataikė raketa, žuvo 30 žmonių. Ukrainos kariuomenei toliau priešinantis įsibrovėliams, Ukrainos karinės oro pajėgos virš Kyjivo numušė Rusijos lėktuvą, pridūrė laidų vedėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)