22 metų Mahek Bukhari ir jos 45 metų motina Ansreen Bukhari buvo apkaltintos nužudymu, kai praėjusį penktadienį per avariją Lesteršyro greitkelyje žuvo jos pusbroliai – 21 metų Hashimas Ijazuddinas ir 20 metų Saqibas Hussainas, rašo dailymail.co.uk.

Vaikinai važiavo sidabrinės spalvos automobiliu „Škoda Fabia“, kai šis išlėkė iš savo juostos, pralaužė kelio vidurio atitvarą ir sudužo. Jų mirtis buvo konstatuota įvykio vietoje.

„TikTok“ influencerė M. Bukhari antradienį pasirodė teisme kartu su savo motina ir 21 metų Natasha Akhtar iš Birmingamo. Kaltinimai nužudymu antradienio popietę taip pat buvo pateikti 21 metų Raeesui Jamalui ir 28 metų Rekanui Karwanui iš Lesterio.

R. Jamalas ir R. Karwanas prieš teismą turėjo stoti ketvirtadienį.

Dabar pasirodė vienas Q&A vaizdo įrašas, kurį M. Bukhari svetainėje „YouTube“ buvo paskelbusi lapkričio mėnesį. Jame jai užduodamas klausimas, ar ji su kuo nors konfliktuoja.

Ji atsako: „Ne, nekonfliktuoju. Kai pradeda bręsti ginčai, savo nuomonę pasilaikau sau. Galiu pasakyti, kad pernai grėsė konfliktai, todėl užblokavau daugybę žmonių, daugybę „tiktokerių“. Tai buvo naudinga ir mano pačios psichinei sveikatai. Dabar tikrąja to žodžio prasme žydžiu ir augu“.


Trečiadienį motina ir dukra kartu su kita kaltinamąja N. Akhtar pasirodė per vaizdo konferenciją Lesterio karūnos teismo teisėjui.

Jokių prašymų dėl užstato nebuvo pateikta, ir teisėjas jų paklausė: „Jums gresia pats rimčiausias kaltinimas, žinomas baudžiamajam teismui. Ar jūs tai žinote?“

„Taip“, – atsakė visos trys moterys.

Kitas teismo posėdis numatytas kovo 18 dieną, kai jos turės perskaityti kaltinamojo pareiškimą. Preliminari teismo data paskirta rugsėjo 26 dieną.

M. Bukhari socialiniame tinkle „TikTok“ turi daugiau kaip 120 tūkst. sekėjų, o „Instagram“ – dar 43 tūkst. Socialiniuose tinkluose ji pozuoja su įvairiausiais drabužiais ir filmuoja makiažo pamokas.

„TikTok“ platformoje mergina dar visai neseniai pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame šmaikštauja prisipažinusi savo mylimajam, jog „kažką nužudė“. Žinoma, šis vaizdo įrašas yra siejamas su vienu iš pastaruoju metu šioje platformoje vyraujančių trendų.


Daugelyje jos įrašų matyti, kaip ji demonstruoja drabužius populiarių prekių ženklų reklamose, įskaitant „Rebellious Fashion“.

Dar 3,2 mln. paspaudimų „Patinka“ ir 3750 sekėjų ji turi svetainėje „YouTube“, kur pasakoja apie savo keliones ir dalija makiažo patarimus pseudonimu „May B Vlogs“.

Pagerbdamas savo sūnų Hashimą, skausmo prislėgtas jo tėvas Sikanderis Hayatas iš Banberio miesto Oksfordšyro grafystėje sakė: „Hashimas buvo mano mylimiausias sūnus, jis buvo gražios sielos ir jaučiuosi palaimintas Dievo, kad praleidau su juo 21 metus“.

„Jis pasiskolino „Škoda“ iš savo senelio, nes jo pusbrolis Saqibas paprašė jo nuvežti jį į Lesteršyrą pasimatyti su vienu draugu. Saqibas atrodė labai prislėgtas. Hashimas labai jį mylėjo ir apskritai rūpinosi visais žmonėmis. Jis būtų padaręs bet ką, kad tik kažkuo padėtų“.

„Būtent toks jis buvo. Jis tiesiog darė gerą darbą, nes niekada nė vienam žmogui, atsidūrusiam bėdoje, nenorėjo atsakyti „ne“. Saqibui buvo sunkus metas ir jis paprašė Hashimo nuvežti jį į Lesteršyrą, bet mano sūnus neturėjo nieko bendra su jo reikalais“.

Jis pridūrė, kad Hashimas nepažinojo draugo, su kuriuo jo pusbrolis Saqibas turėjo susitikti.

Hashimo vyresnysis brolis Zainas Mohammedas pridūrė: „Hašimas ir Saqibas buvo labai artimi ir augo kartu“.

„Hashimas tiesiog jį vežė. Mes nežinome visų detalių apie tai, kas įvyko, ir laukiame, kol policija 4suteiks mums visą informaciją“.

S. Hayatas šeimos namuose, į kuriuos pagerbti Hashimo atminimo atėjo dešimtys draugų ir giminaičių, pasidalijo jaudinančiomis savo ir sūnaus nuotraukomis. Tačiau žuvusio jaunuolio motina, 47 metų Zubaida Begum buvo pernelyg palūžusi, kad galėtų kalbėti.

Teisme antradienį buvo nurodyta, kad visai prieš pat avariją viena iš aukų skambino pagalbos numeriu 999. Ragelyje pasigirdo garsus šauksmas, o tuomet skambutis nutrūko.

Lesteršyro policija teigė, kad pirminis tyrimas nustatė, jog avarijos metu toje vietoje važiavo dar du automobiliai – pilkos spalvos „Audi TT“ ir mėlynas „Seat Leon“.

Policija prašo atsiliepti visus vairuotojus, kurie maždaug 1 val. 30 min. nakties, kai įvyko avarija, važiavo tame rajone ir turi vaizdo registratorių įrašus. „Mes stengiamės išsiaiškinti visų automobilių judėjimą, ir bet kokie vaizdo įrašai padėtų mūsų tyrimui“, – sakė pareigūnai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)