H. Zinks „BuzzFeed“ papasakojo, kad lapkritį, kai dirbo filmavimo aikštelėje, sulaukė jos gyvenimą aukštyn kojomis apvertusio skambučio – jos seseriai konstatuoja smegenų mirtis: „Ji nereagavo į aplinką.

Medicinos seselės ieškojo artimųjų, kurie prireikus galėtų priimti tą sunkų sprendimą. Man plyšo širdis, nežinojau, ką daryti. Neturėjau jokio plano ir neturėjau laiko jį susigalvoti“.

Kai Hillary apie šeimos tragediją pasakojo televizijos serialo, kuriame tuo metu dirbo, departamento vadovei, ir paprašė laisvų dienų, sulaukė elementarios žmogiškos empatijos: „Ji šioje srityje labai gerai žinoma ir gerbiama. Tai, kad tokio kalibro žmogus, tokią patirtį kino pramonėje turinti vadovė man pasakė „Niekada neleisk, kad darbas trukdytų tavo gyvenimui“, „Daryk viską, ką reikia“, buvo būtent tie žodžiai, kuriuos tuo metu man buvo būtina išgirsti“.

„Ji man leido pasijusti žmogumi, o ne darbiniu arkliu. Nebuvo jokių nereikalingų klausimų, tik nuoširdus susirūpinimas ir domėjimasis mano pačios būkle. Kartais darbas priverčia jaustis ne žmogumi, o vien darbo jėga, tarsi tai būtų vienintelis tavo tikslas šioje žemėje.

Ji su manimi elgėsi kaip su žmogumi, turinčiu šeimą ir gyvenimą, kuris nei mažiau, nei daugiau svarbesnis nei jos. Pasijutau suprasta, įvertinta ir svarbi“, – teigia H. Zinks.

Kai apie netektį moteris pasakojo kitai savo viršininkei, pasijuto visai kitaip. Pirmiausia vadovė neslėpė apmaudo, jog buvo per vėlai informuota apie darbuotojos nebuvimą.

„Tai mane privertė pasijusti kalta, kad negalėsiu dirbti, nes rengiamas didelis vakarėlis, be manęs, esą, bus labai sudėtinga. Vykdama namo, visą kelią jaučiausi pikta ir nuliūdusi. Kuo arčiau ligoninės buvau, tuo geriau supratau, kad toks mano viršininkės elgesys nepriimtinas, ir kad daugiau pas ją dirbti aš negaliu“, – teigia moteris.

Hillary teigimu, ji nusprendė savo istorija pasidalinti „TikTok“ platformoje, nes norėjo parodyti, kuo skiriasi viršininkas ir tikras lyderis.

„Neturėtume dirbti žmonėms, kurie mūsų pačių ir mūsų šeimų nelaiko žmonėmis. Tikiuosi, kad visi tokios patirties turintys žmonės suras savyje jėgų ir drąsos keisti tokį darbą. Tikiuosi, kad visi vadovai, kurie nors kartą gyvenime pasielgė panašiai, pasimokė iš savo klaidų ir jų nebekartoja“, - pasakojo ji.

Su neteisybe susidūrusi moteris darbdaviams nori pasakyti dar vieną svarbų dalyką.

„Jūsų darbuotojai – ne robotai, kurie jums uždirba pinigus. Jie žmonės, kurių gyvenimas ne ką mažiau svarbus nei jūsų. Būkite geranoriški savo darbuotojams ir negandų akivaizdoje ištieskite pagalbos ranką“, – konstatavo savo patirtimi pasidalijusi moteris.

Praėjus kelioms dienoms po nemalonios akistatos su viršininke, Hillary sulaukė skambučio iš kurorto, kuriame dirbo, ir buvo informuota, kad jos viršininkė ten nebedirba.

„Skambinęs vadovas pasiteiravo apie seserį, pranešiau, kad savaitgalį ji mirė. Išreiškė užuojautą. Pasiūlė sugrįžti į darbą. Nusprendžiau kelias savaites pagedėti, o tada jam pranešti savo sprendimą. Mano sesuo mirė kaip tikra didvyrė, buvo paaukoti keturi jos organai“, – prisiminė moteris.

Hillary vaizdo įrašas internete išplito tarsi virusas, o komentarų skiltyje žmonės noriai dalijasi nemaloniomis istorijomis apie savo darbinę patirtį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)