26-erių metų amžiaus R. Roberts iš pradžių svėrė beveik 190 kilogramų, tačiau paskui numetė maždaug 57 ir nusprendė tapti stipriausia moterimi pasaulyje, informuoja liverpoolecho.co.uk.

Kokybės kontrolierė pasakojo: „Žaisdavau regbį Liverpulio Johno Moores’o universiteto komandoje. Buvau kapitonė, bet kartą smarkiai susižeidžiau nugarą ir mečiau regbį bei treniruotes sporto salėje. Vėliau naudodama programėlę „Plenty of Fish“ susipažinau su savo dabartiniu partneriu Paulu. Jis pasiūlė padėti sustiprinti nugarą, nes dirba treneriu. Galiausiai mūsų susirašinėjimas virto pirmuoju pasimatymu, kuris įvyko sporto salėje. Jis pareiškė, kad esu gana stipri ir turiu potencialo.“

Nors R. Roberts dirba visu etatu, ji vis tiek randa laiko sportui ir treniruojasi 20 valandų per savaitę: kas rytą atlieka kardiopratimus, o tris vakarus per savaitę – jėgą didinančias treniruotes, kurios gali trukti net penkias ar šešias valandas.

Norint atsikratyti 57 kilogramų, teko nemažai paplušėti, prisipažino ji.

„Kiekvieną rytą prieš pusryčius eidavau 45 minutes pasivaikščioti tuščiu skrandžiu ir skaičiuodavau kalorijas. Tiesa, vis tiek kasdien sau leisdavau pasimėgauti gardėsiu ir pasirūpindavau, kad 80 proc. paros kalorijų gaučiau iš sveiko maisto, o likusius 20 proc. – iš skanėstų. Taigi praktiškai kiekvieną dieną valgydavau šokoladą, kuris puikiai numalšindavo potraukį saldumynams“, – paaiškino R. Roberts.

„Manau, kad svarbu nebadauti ir neatsisakyti mėgstamų maisto produktų, nes vėliau vis tiek jų prisikirsi. Tiesiog reikia vadovautis saiko principu. Man jis labai padėjo“, – pridūrė ji.

Ištirpę kilogramai pagerino sportinę formą – vasarą R. Roberts užėmė antrą vietą galiūnių varžybose ir vos vienu tašku pralaimėjo triskart pasaulio čempionei, užtat triumfavo lapkričio mėnesį įvykusiose Stipriausios pasaulio moters varžybose.

Kaip atskleidė atletė, ši sporto šaka nepigiai atsieina, nes tenka mokėti už lėktuvų bilietus ir viešbučius, o kur dar dalyvės mokestis ir itin brangus sveikatos draudimas.

„Įrodžiau, kad esu stipriausia pasaulyje. Šioje šakoje sportininkai piką paprastai pasiekia bebaigdami ketvirtąją dešimtį. Kadangi man 26-eri, manau, kad viskas dar prieš akis, – sakė ji. – Visada troškau būti sėkminga. Mano mama mirė, kai man buvo 12-a, paskui tėčiui buvo diagnozuota silpnaprotystė, todėl užaugau vaikų namuose. Man nuolatos kartodavo, kad gyvenime nieko nepasieksiu.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)