Neįtikėtinais fiziniais pajėgumais, gerumu ir begaline meile tėvynei pasižyminti sportininkė negali pati susidoroti su finansiniais sunkumais.

Paaiškėjo, kad A. Turajevai dėl tariamų įsiskolinimų ribojamas išvykimas iš Rusijos Federacijos teritorijos. Dėl susidariusios padėties čempionė neranda sau vietos, praneša bloknot-krasnodar.ru.

„Gyvenu aktyviai, be galo mėgstu keliauti. Gamtoje, kalnuose atradau dalelę savęs. Man iš tikrųjų pavyksta semtis energijos iš įvairių pasaulio kampelių. Norisi patyrinėti pasaulį, pasižiūrėti, kaip treniruojasi kiti sportininkai. Būtų įdomu aplankyti Džomolungmos papėdę, o galbūt ir pamėginti įveikti jos viršukalnę. Juk mes su ja kažkuo panašios, esame stiprios ir nepakartojamos“, – kalbėjo A. Turajeva.

Ribojimus dėl įsiskolinimo bankui įvedė antstolis. Prieš septynerius metus atletė naudojosi banko paslaugomis – paprašė milijono rublių (iš tikrųjų į rankas gavo kiek daugiau nei 800 tūkst. rublių) paskolos dvejoms sporto varžyboms organizuoti.

Moteris sėkmingai mokėjo kasmėnesinę sumą ir buvo atidavusi beveik 600 tūkst. rublių. Paskui bankui netikėtai buvo atimta licencija, tačiau apie pokyčius jos niekas neinformavo. Neseniai kitas bankas pradėjo reikalauti likusios paskolos dalies, tiksliau, beveik dvigubai didesnės sumos, nei buvo pasiskolinta – 1,8 mln. rublių, arba apie 21,7 tūkst. eurų.

A. Turajeva kruopščiai saugo visus mokėjimo operacijų čekius. Kol teismas aiškinasi aplinkybes, čempionė lieja prakaitą ruošdamasi varžyboms. Deja, dėl skolų jai gali būti uždrausta išvykti iš šalies. Sportininkė ne kartą kreipėsi į įvairias valstybines institucijas, prašydama padėti išspręsti šią problemą, tačiau pagalbos kol kas nesulaukė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (164)