Polesport, kaip atletinis sportas, kuris yra skirtas visų amžiaus kategorijų atstovams, Lietuvoje dar tik pradeda rimtai vystytis. Per pastaruosius metus su kolegomis daug plušėjome, kad įgautumėme rimtą statusą Lietuvos sportiniame kontekste. Įsteigėme Lietuvos oro ir polesporto federaciją (LPSF), su kuria iškart įstojome ir į Tarptautinę polesport Federaciją (IPSF), taip pagaliau įtraukdami Lietuvos vardą tarp 39 kitų valstybių, kurios sėkmingai kultivuoja šį sportą,“ – dalinosi LPSF Valdybos pirmininkė ir „RAI studio Polesport“ Vilniuje įkūrėja Ilona Radavičiūtė.

Savaitgalį vykusiose varžybose teisėjavo LPSF Valdyba bei federacijos treneriai, rašoma pranešime spaudai. Pasirodymams ruošti bei laimėtojams išrinkti buvo naudojama Tarptautinės Polesport federacijos taškų sistema, kuri yra plačiai naudojama visose šio sporto federacijas turinčiose šalyse, bei tarptautinėse IPSF varžybose.

„Dabar pagrindinis IPSF tikslas yra nustatyti formatą, kuris bus priimtas tarptautinių valdymo organų, tokių kaip Olimpinis komitetas, ir būti pripažintam, kaip aukšto meistriškumo atletinis sportas visame pasaulyje.“ – sakė Eglina Mažeikienė, LPSF prezidentė, Vipera akademijos įkūrėja.

Jau 2022 metais bus organizuojamos LPSF federacinės varžybos, kurių nugalėtojai tais pačiais metais vyks atstovauti Lietuvai pasaulio IPSF čempionate.

Na, o Vipera Taurėje šįkart buvo išdalinta net 18 prizinių vietų. Tarp dalyvių didžioji dauguma (28) buvo vaikai iki 18 metų amžiaus (Vaikai, Jaunučiai bei Jauniai kategorijose), o suaugusiųjų buvo mažuma – tik 7 (Suaugę, Suaugę 40+ bei Suaugę Pole Artistic).


„Greitu metu planuojame rengti dar vienas varžybas. Tikimės tokiais renginiais plėsti visuomenės akiratį, pritraukti naujų narių į mūsų treniruotes bei ugdyti stiprias ateities kartas, kurios galėtų garsinti Lietuvos vardą dar vienu sportiniu keliu,“ – ateities vizijomis dalinosi Ilona Radavičiūtė.
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)