Rudens džiaugsmai nesvetimi ir suaugusiesiems. O Helovino proga gausybė vaiduokliškų istorijų tarytum įgyja pavidalą ir ima gyventi atskirą gyvenimą. Tačiau šios istorijos skambėtų gerokai baugiau viename iš įspūdingų vaiduokliškų namų, apie kuriuos pasakoja toptenrealestatedeals.com. Ar išdrįstumėte apsigyventi viename iš jų?

Įspūdingas baugusis Robbie Williamso namas

Ne vieną šimtmetį skaičiuojančiais namais su gerais „griaučiais“ labai žavisi XXI a. dvarų medžiotojai, kuriems taip susuka galvą galimybė įsigyti nuosavą perliuką ir tokio pastato prestižas, kad jie nepagalvoja apie šių namų apleisti neketinančias dvasias. Panašu, kad taip nutiko ir britų muzikantui Robbie Williamsui bei jo žmonai – amerikiečių aktorei Aydai.

Jiedu 2009-aisiais įsigijo įspūdingą daugiau nei 290 tūkst. kvadratinių metrų apimantį dvarą Anglijos Viltšyro grafystėje, Compton Bassett kaime. Robbie ir Ayda planavo, kad čia jų vaikai galės nevaržomai lakstyti, o jiedu – džiaugtis pramogomis ir kasdienybe toliau nuo smalsių akių.

Nors pora dvarą įsigijo iš žinomo architekto ir dizainerio sero Normano Fosterio, 2010-aisiais jie ir vėl pasirodė tarp parduodamų objektų.

Kodėl taip greitai? Nes namuose vaidenosi. Šis nepaprastai įspūdingas ir didingas dvaras su visais įmanomais patogumais atrodė baugus. Panašu, kad namo sienos, menančios dar gūdžius viduramžius, nors šiandien ir atrodančios prabangiai, sugėrė nemažai istorinių akimirkų. Jau pačioje pradžioje R. Williamsas pastebėjo, kad dukters miegamajame apima nejaukus jausmas, todėl nedelsdamas perkėlė ją į kitą aukštą.

Tačiau šėliojančios antgamtinės būtybės, vienam žmogui keliančios diskomfortą, kitam gali tapti galimybe pasipelnyti iš situacijos. Williamsų dvaras šiuo metų parduodamas už 9,2 mln. dolerių (7,9 mln. eurų).

Nuomojamas namas iš filmo „Avinėlių tylėjimas“

Daug košmarus visam gyvenimui garantuojančių „Oskaru“ apdovanoto filmo „Avinėlių tylėjimas“ („The Silence of the Lambs“) scenų buvo nufilmuotos šiame name. Beveik aštuonių tūkstančių kvadratinių metrų ploto sklype Periopolyje (Pensilvanijos valstijoje) įsikūrę namai pasižymi žavingu dizainu ir interjeru. Patys namai apima 223 kvadratinių metrų plotą, juose yra keturi miegamieji ir vienas vonios kambarys.

Įspūdingas baseinas – tik viena priežasčių, kodėl namas vertas 298 500 dolerių (maždaug 256 tūkst. eurų). Tiek už jį buvo prašoma, kai namas pasirodė rinkoje per 2020-ųjų Heloviną. Jis buvo parduotas vos po kelių mėnesių už 290 tūkst. dolerių. Dabar namą galima išsinuomoti „Airbnb“ platformoje. Visa šeima pamėginti čia apsistoti nakčiai gali už 595 dolerius (510 eurų).

„Juodojo Jurgino“ žmogžudystės namai Los Andžele

Nedaug pasakojimų apie siaubą ir tragedijas sulaukia tokio susidomėjimo kaip liūdnai pagarsėjusi viena kraupiausių praėjusio amžiaus Holivudo paslapčių – „Juodojo Jurgino“ žmogžudystė. Vis dar sklando gandai apie ankstesnįjį namo savininką, Los Andželo gydytoją George‘ą Hodelį ir jo sąsajas su žiauria Elizabeth Short žmogžudyste ir jos kūno išniekinimu.

Elizabeth buvo perpjauta perpus per liemenį ir iš jos kūno buvo nutekintas visas kraujas. Atrodė, kad tai įgudusio chirurgo darbas.

Namas – neįprastas architektūros kūrinys, sukurtas Lloydo Wrighto, Franko Lloydo Wrighto sūnaus – atrodo tarsi iš filmų apie Indianą Jonesą. Nors renovacijai skirti du milijonai dolerių (1,72 milijono eurų) sugrąžino namui jo ankstesnį spindesį, name vis vien galima pasijusti taip, lyg mėgintų išsigelbėti iš visų jėgų skuosdami nuo G. Hodelio.

2018-aisiais namas buvo pardavinėjamas už 4,7 mln. dolerių (4,04 mln. eurų). Jis pasirodė daugelio Holivudo filmų ir serialų – pavyzdžiui, „Vaiduoklių medžiotojų“ – („Ghost Hunters“) fone ir netgi „American Express“ reklamoje. Namą įsigijo žmogus, prekiaujantis gyvūnų produktais su kanapėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)