24-erių Kay Holcroft manė, jog jau išsiblaivė, kai sėdo prie savo BMW markės automobilio vairo. Tačiau alkotesteris parodė, kad ji nemenkai viršijo leistiną alkoholio kiekio kraujyje ribą.

Britė savo „Instagram“ paskyroje dalijosi nuotraukomis, kuriose ji užfiksuota gurkšnojanti baltą vyną prabangiame restorane. Kay Holcroft pasakojo, kad išgėrusi nesėdo prie vairo iš karto – ji dar 30 minučių važiavo traukiniu iš Manchesterio iki aikštelės, kurioje paliko savo prabangų sportinį „BMW“ automobilį, ir tik tada pasuko link 1,2 mln. svarų sterlingų vertės tėvų namų.

Pakeliui ją sustabdė policijos pareigūnai, vidurnaktį pastebėję „keistai kelyje manevruojančią transporto priemonę“. Įvertinę, jog nuo merginos sklinda alkoholio kvapas, jie patikrino vairuotojos girtumą alkotesteriu.

Paaiškėjo, kad Holcroft girtumas siekė 56 mikrogramus alkoholio 100 mililitrų iškvėpto oro (56 mg/100 ml). Įstatymų leidžiama riba yra 35 mg/100 ml.

Gynybos advokatas Samas Fixteris teismui sakė, kad jo klientė „nepaprastai gailisi“ ir anksčiau nebuvo bausta už kelių eismo taisyklių pažeidimus.

„Ji dirba apskaitininko padėjėja ir ši byla smogs jai didžiulį smūgį, kadangi mano klientė dabar turės važinėti viešuoju transportu“, – kalbėjo jis.

Vis dėlto, teismas merginos nepagailėjo – teisė vairuoti jai atimta 15 mėnesių. „Kitą kartą išsikvieskite taksi – kainuos pigiau nei teisių praradimas“, – pasiūlė teisėjas.

Kay Holcroft taip pat turės sumokėti 200 svarų sterlingų baudą ir atlyginti 119 svarų sterlingų siekiančias teismo išlaidas.