Tetono apygardos koroneris Brentas Blue padarė išvadą, kad mergina buvo nužudyta, tačiau tikslios mirties priežasties nenurodė, nes dar laukiama oficialių skrodimo išvadų. G. Petito kūnas rastas sekmadienį netoliese neišvystytos stovyklavietės, apsuptos miškų ir krūmynų.

Tyrėjai teigia, kad 23 metų B. Laundrie ieškomas. Jo tėvai FTB agentams sakė, kad paskutinį kartą sūnų matė prieš savaitę, kai jis pranešė vienas besiruošiantis į žygį „Carlton Reserve“ vietovėje netoliese North Porto Floridoje.

North Porto policija antradienį sakė, kad ieškoti B. Laundrie atvyko tyrėjai, bet paieškos 9700 hektarų ploto rezervate nebuvo sėkmingos. Pareigūnai pasitelkė sraigtasparnius, dronus, šunis ir specialią techniką, tačiau vaikino nerado. Maždaug 75 proc. paieškų teritorijos – po vandeniu.

G. Petito, kuri garsėjo socialiniuose tinkluose, o jos instagramo profilį seka per milijoną sekėjų, ir B. Laundrie bendravo nuo vaikystės, jie susipažino kartu augdami Niujorke. Vėliau jo tėvai persikėlė į North Portą.

G. Petito ir B. Laudrie į kelionę iš merginos namų Niujorke išvyko birželio pabaigoje ar liepos pradžioje. Jie merginos baltu furgonu patraukė į šalies Vakarus, kur ketino lankyti nacionalinius parkus, o visą kelionę nušvietė socialinėje žiniasklaidoje.

Rugsėjo 1-ąją B. Laundrie vienas tuo pačiu baltu furgonu grįžo į North Portą. Dar po dešimties dienų G. Petito artimieji pranešė apie jos dingimą be žinios. Prieš dingdamas, vaikinas atsisakė bendrauti su tyrėjais ir nusisamdė advokatą.

G. Petito tėvas Josephas socialinėje žiniasklaidoje pasidalino dukros nuotrauka ir parašė: „Ji palietė visą pasaulį“.

Per interviu „Dr Phil“ laidai J. Petito sakė, kad B. Laundrie ir jo dukra susitikinėjo pustrečių metų, o vaikinas visada elgęsis „pagarbiai“. Per interviu, kuris buvo įrašytas dar prieš randant merginos palaikus, tėvas atskleidė, kad pora prieš tai ne kartą jos automobiliu vyko į Kaliforniją, ir nekilo jokių problemų.

J. Petito tikina, kad šeima pradėjo nerimauti, kai iš dukros kelias dienas nesulaukė jokios žinios.

„Paskambinome Brianui, paskambinome mamai, paskambinome tėčiui, tada seseriai. Skambinome visais numeriais, kokius tik pavyko rasti. Niekas neatsiliepė, niekas nesureagavo į mūsų paliktas žinutes“, – teigia J. Petito.

J. Petito teigimu, jis norėtų, kad B. Laundrie atsakytų prieš įstatymus, jeigu kaip nors prisidėjo prie jo dukros dingimo, taip pat ir jo šeima, jeigu bando kažkaip jį dangstyti.

Liudininkai paskutinį kartą G. Petito matė rugpjūčio 24 dieną, kai ji išėjo iš viešbučio Solt Leik Sityje. Paskutinę nuotrauką socialiniame tinkle ji paskelbė po dienos. Šeima mano, kad, kai paskutinį kartą bendravo, mergina vyko į „Grand Teton“ nacionalinį parką Vajominge.

Merginos palaikai rasti minėtojo parko pakraštyje, netoli vos vietos, kur rugpjūčio 27 dieną porelė keliautojų-vaizdo tinklaraštininkų užfiksavo baltą furgoną, stovinti purve šalia „Spread Creek“.

Vyras, kuris Jutoje, Moabo mieste, pastebėjo besipykstančius G. Petito ir B. Laundrie, rugpjūčio 12 dieną paskambino pagalbos telefonu 911 ir pranešė apie smurtą artimoje aplinkoje. Vyras sakė matęs, kaip vaikinas, eidamas mieste, trenkę savo merginai. Smūgiai nesiliovę tol, kol abu neįsėdo į savo furgoną ir nuvažiavo.

Moabo policijos paviešintame vaizdo įraše matoma, kaip tą pačią dieną pareigūnas sustabdo poros furgoną, nes jis važiavo per dideliu greičiu. Prie pareigūno kūno pritvirtina kamera užfiksavo G. Petito verkiančią. Policija tą naktį porą išskyrė: B. Laundrie apsistojo motelyje, o mergina liko nakvoti furgone.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)