Nors „Kaunas Pride“ organizatoriai teigė, kad šis renginys yra taiki akcija, siekianti atkreipti dėmesį į seksualinių mažumų problemas, eitynės sulaukė nemažo pasipriešinimo – dalyviai buvo apmėtyti kiaušiniais, į juos mestas fejerverkas, atimta LGBT vėliava. Mažiausiai dviem žmonėms prireikė medikų pagalbos.


Agresyviai prieš eitynių dalyvius nusiteikę asmenys išplūdo juos necenzūriniais žodžiais bei rodė nepagarbius ženklus rankomis, rašoma spaudos pranešime.


Tokia neapykanta išlaisvino Lietuvos memų kūrėjų kūrybingumą – „Instagram“ tinkle daugiau nei 32 tūkst. sekėjų turinti paskyra „Aletumeme“ savo linksmais įrašais generavo tūkstančius mygtuko „patinka“ paspaudimų.


Į „Aletumeme“ taikiklį pateko Vytautas Šustauskas, Astra Genovaitė Astrauskaitė ir kiti priešiškai nusiteikę asmenys.


Juos pašiepiančiais memais savo paskyrose dalinosi tokie žinomi asmenys kaip Remigijus Daškevičius, Daina Bosas ir kiti.


Delfi primena, kad renginio dalyviai Laisvės alėja žygiavo nešini LGBT vėliavomis, pirmosiose eilėse grupė žmonių laikė transparantą su užrašu „Mes esame visur" ir vaivorykštė spalvomis stilizuotą Kauno herbą, turėjo plakatus, skelbiančius „Visi yra verti tikros meilės", „Meilė nėra nusikaltimas", „Kada trans žmonės turės elementarias teises?". Eisenoje buvo matomas ir ne vienas angliškas užrašas: „Love is love", „Born this way", „We are all human" ir t.t.


Renginio saugumui užtikrinti buvo pasitelktos gausios policijos pajėgos bei savanoriai. Pareigūnai dar prieš renginį įrengė metalinį atitvarą, ribojantį patekimą į renginio vietą. Po eitynių Kaune sulaikyti 22 asmenys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (191)