Ne seksualinio pobūdžio kūdikių nuotraukos paprastai JAV nėra laikomos draudžiamomis. Tačiau Spenceris taip nemano.

30-metis vyras į teismą padavė visa sąrašą su tuo susijusių žmonių, įskaitant grupės narius Dave'ą Grohlą ir Kristą Novoselicą, taip pat Courtney Love, kuri yra velionio grupės vokalisto Kurto Cobaino turto valdytoja, Guy Osiri bei Heather Parry, kurie yra Kurto Cobaino dvaro valdytojai, fotografą Kirką Weddle, meno vadovą Robertą Fisherį, nemažai jau nebeegzistuojančių įrašų kompanijų, leidusių ar platinusių „Nevermind“ albumą trijų pastarųjų dešimtmečių laikotarpiu, rašoma „Variety“.

Vyras reikalauja mažiausiai po 150 tūkst. JAV dolerių iš kiekvieno su ieškiniu susijusio asmens.

Spenceris tvirtina, kad jo nuogumas albumo viršelyje yra negalimas, kadangi šis turinys akivaizdžiai skirtas ne vaikams.


„Kaltinamieji sąmoningai pasinaudojo ieškovu komerciniais tikslais, pasitelkdami šokiruojantį atvaizdavimo pobūdį su tikslu pareklamuoti save ir savo muziką ieškovo sąskaita.

Kaltinamieji pasitelkė aiškų turinį, muzikos industrijoje dažniausiai naudojamą siekiant pritraukti dėmesį. Albumo viršeliai, ant kurių yra vaizduojami apnuoginti vaikai, provokuoja. Taip yra siekiama padidinti pardavimus, sulaukti žiniasklaidos bei kritikų dėmesio“, – rašoma ieškinyje.

S. Eldeno advokatas, Robertas Lewisas teigia, esą valiutos įtraukimas į kadrą sudaro įspūdį, kad vaikas nuotraukoje – tarsi sekso darbuotojas.

"Nirvana" albumo viršelis "Nevermind"

Verta paminėti, kad S. Eldenas ne kartą pats buvo atkūręs šią sceną. 10, 17, 20 ir 25 albumo metinių progomis jis pozuodavo fotografui nerdamas į baseiną. Tuomet daugumoje interviu, kuriuos palydėdavo šie kadrai, jis, nepaisydamas dabar deklaruojamo dviprasmiško požiūrio, viršelio nuotraukos nevadindavo draudžiama ir sakė, kad būtent dėl šios vaikystės akimirkos yra populiarus.

Vis dėlto Spenceris neslėpė, kad jam už šią nuotrauką niekada nebuvo sumokėta. Tik jo tėvams fotosesijos dieną buvo įteikti 200 JAV dolerių.

Ankstesniuose interviu jis pasakojo ne kartą mėginęs susisiekti su grupės nariais, tačiau atsakymo taip ir nesulaukė.

Gali būti, kad naujasis ieškinys yra pagrįstas tuo, jog Spencerio tėvai nepasirašė jokių dokumentų, leidžiančių naudoti vaiko atvaizdą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)