Serialo „Simpsonai“ gebėjimo nuspėti ateitį paslaptis gali būti susijusi su kūrėjų potraukiu matematikai, rašo dailystar.co.uk.

Tokių dalykų kaip automatinis renkamo teksto taisymas ar išmaniųjų laikrodžių atsiradimas, juo labiau - Donaldo Trumpo prezidentavimo numatymas, gali atrodyti taip, tarsi kažkas iš serialo scenaristų slapčia intensyviai keliauja laiku.

Serialo gerbėjai, ypač tarp jų esantys matematikos mėgėjai, serijose dažnai pastebi paslėptų užuominų. Visos jos yra susijusios su matematika.

Taip yra todėl, kad daugelis serialo „Simpsonai“ kūrime dalyvaujančių žmonių yra didžiuliai matematikos mėgėjai, atskleidžia „The Mirror“.

Tiesą pasakius, jau pirmojoje serialo serijoje 1989-aisiais buvo gausybė matematinių nuorodų su juokeliais apie skaičiavimus. O jei matematika kažkam yra baisiausias žiūrovo košmaras, tuomet atrodo pakankamai logiška, kad specialioje Helovinui skirtoje serijoje „Treehouse of Horror VI“ matematikai buvo paskirtos visos penkios minutės.

Viename epizode ant dešiniojo Homerio peties matyti raidės P ir NP. Daugumai žiūrovų tai gali nereikšti nieko, tačiau iš tiesų tai yra neišspręsta informatikos problema.

Kaip jau anksčiau rašė „The Guardian“, daugelis „Simpsonų“ scenaristų yra gana rimtai pasikaustę matematikos srityje. Alas Jeanas, dabartinis vykdomasis prodiuseris, darbavosi kuriant pirmąsias serijas ir Harvardo universitete studijavo matematiką būdamas vos šešiolikos.

Buvęs „Simpsonų“ scenaristas ir prodiuseris Jeffas Westbrookas yra buvęs akademikas ir Jeilio universiteto algoritmų tyrėjas. Teigiama, jog būtent matematikams būdingas loginis mąstymas pasitarnavo „išskaičiuojant“ tam tikras įvykių tikimybes, kurios, galiausiai, pasitvirtino...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)