Naktinį klubą Londone valdanti 44-erių Magdalena Zalinska sulaukė turtuolio brolio kaltinimų, esą per kelerius metus neteisėtai pasisavino apie 4 milijonus svarų sterlingų, o pagal jo paliktą testamentą moteriai priklausytų dar vienas milijonas, kurio brolis nenori suteikti.

Turtuolio gyvybė užgeso dar 2019 m., tačiau jo brolis Edi Truellas tikina, kad visi pinigai iš brolio sąskaitos buvo išvilioti apgaulės būdu. Kelerius metus iki mirties turtuolis sirgo daugybe nervinių ligų, dalina skleroze.

Pati M. Zalinska jai mestus kaltinimus neigia.

Savo testamente lenkę britų turtuolis įvardijo kaip ilgametę partnerę ir palaikytoją. Jis neslėpė, kad puikiai žino jos gyvenimo istoriją – vieniša dviejų vaikų mama, kuri turėjo stiprią priklausomybę alkoholiui. Ši priklausomybė po turtuolio mirties buvo vėl atsinaujinusi, rašo „Dailymail“.

Ir tik po brolio mirties, E. Truell peržiūrėjo dešimtimis milijonų vertinamą turtą, kai pastebėjo, kad per kelerius metus į moters sąskaitą pervestos didžiulės pinigų sumos.

Nuo 2013 iki 2018 metų į moters verslo sąskaitą pervesta 1,34 milijono svarų sterlingų. Dar 915 000 svarų sterlingų pervesta tiesiogiai į jos asmeninę sąskaitą. Atsekta, kad apytikriai dar 1,366 milijono išleista tarptautiniams pervedimams ar mokant už jos asmenines išlaidas, pavyzdžiui, būsto nuomą Londone.

Velionio brolis šį mėnesį netgi bandė įkalinti moterį už teismo negerbimą, tačiau teisėjai tokius vyro kaltinimus atmetė. Pasak jo, moteriai buvo nurodyta neliesti sąskaitoje įšaldytų pinigų ir per savaitę išsigryninti daugiausiai 500 svarų sterlingų, kurie būtų skirti pragyvenimui. Tačiau moteris nuo praėjusių metų liepos jau spėjo išleisti mažiausiai 76 000 svarų sterlingų.

Nors teisme vis dar nėra paskelbtas galutinis sprendimas, moteris nežada lengvai pasiduoti.

Teisme ji pripažino, kad išties viršijo nurodytą išlaidų limitą ir dėl to gailisi. Tačiau broliui neduoda ramybės faktas, kad moteris bando išskaidyti anksčiau gautus milijonus įvairiais pervedimais į kitų žmonių sąskaitas ar naudojant kitus pinigų išgryninimo būdus.

Jei M. Zalinska pasieks pergalę, į jos sąskaitą įplauks dar mažiausiai vienas milijonas pagal velionio valią, su galimybe prisiteisti turto už moralinę žalą ir šmeižtą.