Bent 41 proc. apklaustų 18-24 m. amžiaus Jungtinės Karalystės (JK) gyventojų norėtų renkamo valstybės vadovo vietoje karalienės arba karaliaus, už konstitucinės monarchijos išlaikymą pasisakė 31 proc. apklaustųjų.

Įvertinus panašios apklausos, atliktos prieš 2 metus, rezultatus matoma žymi gyventojų politinių nuotaikų kaita – tuomet už konstitucinės monarchijos išlaikymą pasisakė bent 46 proc. apklaustųjų ir 26 proc. norėjo jos panaikinimo.

Platesnėje amžiaus grupėje (ne tik tarp jaunimo) parama monarchijai yra žymiai didesnė. Naujausioje „YouGov“ apklausoje, apėmusioje 4 870 žmonių, kurių amžius siekė nuo 15 iki 49 metų, bent 53 proc. apklaustųjų išreiškė paramą monarchijai, tačiau tai vis tiek net 5 proc. mažiau nei analogiškos apklausos, atliktos 2019 m., metu.

Stipriausi monarchijos šalininkai – 65 m. ir vyresni asmenys, tarp kurių monarchijos išlaikymą remia bent 81 proc. apklaustųjų.

Pastaraisiais metais karališkąją šeimą krečia virtinė skandalų ir nelaimių. 2019 m. princas Andrew buvo priverstas atsistatydinti iš karališkųjų pareigų dėl draugystės su Jeffrey Epseteinu, nuteistu už seksualinius nusikaltimus. 2020 m. princas Harry ir jo žmona Meghan nusprendė pasitraukti iš karališkųjų pareigų bei išvykti iš šalies į JAV, taip sukeldami vadinamąjį „Megxit“ skandalą. 2021 m. balandį karalienė Elžbieta II neteko savo ilgamečio sutuoktinio princo Philipo, kuris numirė 99 metų amžiaus.

Nors britiškoji monarchija ir praranda populiarumą tarp jaunimo, visų amžiaus grupių apklaustųjų parama monarchijai siekė 61 proc. ir tik kiek mažiau nei 25 proc. manė, jog valstybei turi vadovauti renkamas asmuo.