Kalifornijoje gyvenančiai iš socialinių tinklų daug kam pažįstamai amerikietei pateikti kaltinimai dėl nusikalstamų veiksmų, konkrečiai – melagingų parodymų iš Lotynų Amerikos kilusios poros atžvilgiu. Remiantis influencerės policijai papasakota istorija, tie žmonės bandė pagrobti jos vaikus.

Portalas „People“ patvirtino, kad Katie Sorensen buvo apkaltinta klaidingos informacijos pateikimu policijai ir melavimu policijos dispečeriui.

Kaltinimai pateikti praėjus keturiems mėnesiams po to, kai K. Sorensen apšmeižė Petalumoje gyvenančią porą dėl neva vykusių bandymų pagrobti du jos vaikus, perdavė Sonomos apygardos prokuratūra.

Influencerės statusu besidžiaugianti moteris informavo policiją apie nesėkmingą bandymą pagrobti jos vaikus ir net nurodė konkrečią įvykio datą – 2020 m. gruodžio 7 d.

Neilgai trukus apie tokią savo iniciatyvą K. Sorensen papasakojo dviejuose „Instagram“ vaizdo įrašuose, kurie sulaukė milžiniško dėmesio ir buvo masiškai peržiūrimi. Vėliau tie pranešimai ir apskirtai visa K. Sorensen „Instagram“ paskyra buvo ištrinti.

Remiantis policijos suteikta informacija, K. Sorensen pranešė apie, jos žodžiai tariant, įtartiną vyro ir moters elgesį savo vaikų atžvilgiu šalia „Michaels“ parduotuvės esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje.

Teikdama parodymus instagramerė nurodė pareigūnams, kad pora pakomentavo vaikų išvaizdą, nulydėjo ją iki automobilio, o tada ėmė slampinėti aplinkui ir pasišalino tik tada, kai netoliese pasirodė pašalinis asmuo.

Stebėjimo kameromis užfiksuotų neva įtartinai besielgusios poros kadrų pateko net į žiniasklaidą.

Vis dėlto po kelių dienų Petalumos policijos departamentas paskelbė apie inicijuotą tyrimą, kurio tikslas – išsiaiškinti, ar pranešimas apie incidentą nėra melagingas, kadangi socialiniame tinkle K. Sorensen pateikė ir tokios informacijos, kurios nebuvo atskleidusi, kai davė pirminius parodymus policijos pareigūnams.

Sadie ir Eddie Martinezai, penketą vaikų auginantys K. Sorensen apkaltinti sutuoktiniai, apie prieš ją nukreiptus kaltinimus pasikalbėjo su Petalumoje leidžiamo laikraščio „Argus-Courier“ reporteriu.

„Ši žinia mus labai nudžiugino, – sakė reporteriui vienas iš sutuoktinių. – Tai yra gražus žingsnis teisingumo link. Jis teikia vilčių.“

Apie melagingus kaltinimus Sadie Martinez sakė sužinojusi iš dukters, pranešusios, kad matė jos ir tėčio nuotrauką per žinių laidą.

Su K. Sorensen portalui „People“ susisiekti nepavyko, o moters advokatas Charlesas Dresow situacijos nekomentavo.

Jeigu kaltė bus įrodyta, moteriai gali būti skirta net 12 mėnesių įkalinimo bausmė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)