71-erių metų amžiaus Mary Duffy, gyvenanti Konektikuto valstijoje, miestelyje Trumbull, pradėjo treniruotis sporto salėje būdama 59-erių, kai po mamos mirties 2007 m. priaugo daug svorio. Per metus jai pavyko atsikratyti daugiau nei 22 kilogramų.

Netrukus svarmenų kilnojimas tapo jos aistra, ir dabar moteris per savaitę sportuoja apie 20 valandų, o viena treniruotė trunka šešias valandas. Jai priklauso daugiau nei 30 šalies ir pasaulio rekordų, skelbia dailymail.co.uk.

Nepaisant komentarų, kad yra „per sena“ lankyti sporto salę, M. Duffy priklauso štangos „mirties traukos“ rekordas (113,4 kg – daugiau, nei sveria dramblių jauniklis), štangos spaudimo rekordas (56,7 kg) ir pritūpimo su štanga rekordas (79,4 kg).


„Rimtai sportuoti pradėjau prieš 10-imt metų, kai suvokiau, kad priaugau nemažai svorio. Tiesiog kartą žvilgtelėjau į veidrodį ir pamačiau, kad nebeatpažįstu savęs, – pasakojo M. Duffy. – Greitai atsikračiau nepageidaujamų kilogramų ir supratau, kad kuo daugiau sportuoju, tuo labiau man patinka tai daryti. Mėgstamą užsiėmimą tęsiu iki šiol."

„Man 71-eri, bet mano fizinė forma yra puikesnė nei kada nors anksčiau – atrodau ir jaučiuosi geriau negu būdama 40-ies, – pridūrė ji. – Atsiranda žmonių, sakančių, kad esu per sena, bet aš vadovaujuosiu tokiu šūkiu: „Laikrodžio atgal neatsuksi, bet gali vėl užsukti.“


„Kartais paklausiu savęs, kodėl visa tai darau, bet neigiamus komentarus atsveria žmonės, sakantys, kad juos įkvepiu. Tai mane motyvuoja sportuoti toliau, – aiškino M. Duffy. – Nesu eilinė į aštuntąją dešimtį įžengusi senutė ir neketinu nuleisti rankų!“

Amerikietė lankė sporto klubą ir anksčiau, bet rimtai susidomėjo svarmenų kilnojimu tik sulaukusi 59-erių, kai mirė jos mama. M. Duffy „dvejus metus liūdėjo ir apsileido“, todėl jos svoris padidėjo iki 80 kilogramų. Kadangi jos kūno sudėjimas yra smulkus, papildomi kilogramai sukėlė diskomfortą.

„Kartą pasižiūrėjau į veidrodį ir pamačiau, kokia stambi tapau. Tai buvo lemtinga akimirka, – sakė M. Duffy. – Tada pagalvojau, kad daugiau nenoriu taip atrodyti, ir įsigijau sporto klubo abonementą.“

Per metus moteris numetė daugiau nei 22 kilogramus, ir jos asmeninis treneris Bobby Calabrese pasiūlė kilnoti svarmenis. M. Duffy pradėjo du kartus per savaitę dirbti su svarmenimis, taip pat treniravo jėgą ir darė kardiopratimus. Galiausiai 2014 m., būdama 64-erių, ji išdrįso sudalyvauti pirmose jėgos trikovės varžybose.


M. Duffy labai pamėgo svarmenų kilnojimą ir netrukus pradėjo dalyvauti tarptautinėse varžybose, kurias du kartus per metus organizuoja Tarptautinė jėgos trikovės asociacija. Savo amžiaus ir svorio kategorijoje ji pasiekė daugiau nei 30 šalies ir pasaulio rekordų.

„Kuo daugiau treniravausi, tuo labiau man tai patiko, – prisipažino M. Duffy. – Vyresnio amžiaus žmonėms sunkiau užsiauginti raumenų masę, bet aš džiaugiausi matydama, kaip mano raumenys ryškėja ir darausi stipresnė. Net ir dabar vis dar tobulėju, ir tai man suteikia jėgų judėti pirmyn.“

Puikia fizine forma pasižyminti močiutė per savaitę sportuoja apie 20 valandų, įskaitant kūno rengybą ir treniruotes su asmeniniu treneriu. Taip pat ji kasdien atlieka kardiopratimus naudodama irklavimo treniruoklį ir elipsinį treniruoklį bei papildomai kilnoja svarmenis su draugais.

M. Duffy teigimu, žmonės dažnai jai priekaištauja dėl amžiaus. Instagrame savo rezultatus viešinanti moteris teigė: „Nemažai žmonių man aiškina, kad neturėčiau kilnoti svarmenų sulaukusi tokių metų, bet aš tik nusijuokiu ir pasiūlau pasidomėti mano rekordais. Žinoma, kartais susimąstau, kodėl taip save alinu, bet teigiami komentarai verčia nepasiduoti. Nenoriu atrodyti kaip eilinė senelė, nes tikrai tokia nesijaučiu. Neplanuoju atsisakyti jėgos trikovės, nebent kils pavojus sveikatai. Net jeigu nustosiu dalyvauti varžybose, vis tiek toliau sportuosiu ir palaikysiu gerą fizinę formą.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)