Ne išimtis ir Jungtinė Karalystė, kur savaitgalis buvo pradėtas ypač triukšmingai.

Penktadienį, Liverpulyje surengtas bandomasis pandeminis vakarėlis. Čia atvykusių dalyvių nebuvo reikalaujama dėvėti kaukių ar laikytis saugaus atstumo.

Apie tris tūkstančius britų siautė pagal šokių muziką. Šokių aikštele triukšmingame vakarėlyje virto milžiniškas sandėlis.

Tiesa, visiems dalyviams buvo privaloma pateikti neigiamus COVID-19 testo atsakymus, o testus privalu buvo atlikti ne vėliau nei likus parai iki vakarėlio.

Ar šis renginys nebuvo klaida, paaiškės, kai po penkių dienų dalyviams teks įvykdyti pasižadėjimą ir vėl atlikti testus.

Kad nepatektų ne vienas testo neatlikęs ir lauke specialiai įrengtoje zonoje neigiamo atsakymo nepristatęs dalyvis, užtikrino apsaugos darbuotojai, policijos pareigūnai ir šunys.

Vakarėlio sumanytojas, didžėjus Yousefas Zaheris sakė negalintis patikėti, kad tai vyksta.

„Esu be galo susijaudinęs, jaučiu spaudimą dėl muzikos, kurią teks groti. – kalbėjo 14 val. vietos laiku prasidėjusio vakarėlio žvaigždė. – Manau, kad žmonės šiandien bus be galo emocingi“.

Prie įėjimo į sandėlį buvo draudžiama kalbėtis su svetimais žmonėmis, tačiau viduje jokios taisyklės negaliojo. Atrodė, kad pandemija neegzistuoja.

Praėjusią savaitę Jungtinėje Karalystėje užfiksuota 5,360 naujų užsikrėtimo koronavirusu atvejų ir 107 mirtys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)