27 metų Vladislavas Ivanovas iš Vladivostoko praėjusį šeštadienį galiausiai iškrito iš televizijos šou „Produce Camp 2021“, nors žiūrovai net tris mėnesius ignoravo jo maldavimus už jį nebalsuoti ir atvedė jį iki pat finalo, rašo theguardian.com.

V. Ivanovas, kalbantis mandarinų kalba, šiame šou buvo atsidūręs kaip kinų kalbos vertėjas. Tačiau jis sulaukė pasiūlymo tapti laidos dalyviu, kai režisieriai atkreipė dėmesį į jo patrauklią išvaizdą.

„Jie paklausė, ar nenorėčiau išbandyti kažko naujo savo gyvenime“, – šou metu sakė V. Ivanovas.

Jis beveik iš karto pasigailėjo, kad sutiko žengti tokį žingsnį, bet nebegalėjo pasitraukti, nepažeidęs kontrakto. Entuziazmo stoka atsispindėjo ne itin nuoširdžiai dainuojant, repuojant ir šokant šalia kitų, kur kas energingesnių dalyvių.

„Tapti vaikinų grupės dalimi nebuvo mano svajonė, nes aš nemoku dainuoti ir šokti, – laidos metu kiniškai sakė V. Ivanovas. – Tikiuosi, kad teisėjai manęs nepalaikys. Kai visi nori gauti A, aš noriu gauti F, nes man tai reiškia laisvę“.

Per savo pasirodymus sceniniu Lelusho vardu jis ragino žiūrovus jį išmesti, teigdamas, kad nenori patekti tarp 11 šio šou laimėtojų, kurie pagal kontraktą yra įpareigoti suformuoti vaikinų muzikos grupę.

„Nemylėkite manęs, nesulauksite jokių rezultatų“, – per vieną laidą sakė jis. Tačiau žiūrovai nekreipė dėmesio į tokius jo prašymus ir neleido jam iškristi beveik tris mėnesius.

Dievaičių rengimo šou, Pietų Korėjoje gimęs televizijos žanras, kurio metu šimtai jaunų atlikėjų dalyvauja griežtose talentų stovyklose, o vėliau stoja prieš balsuojančių žiūrovų teismą, Kinijoje yra labai populiarūs.

Per šį šou visi dalyviai buvo suvaryti į bendrabučio kambarius vienoje Hainano provincijos saloje, kur iš jų beveik visam sezonui buvo atimti mobilieji telefonai. Jei kuris nors dalyvis būtų panorėjęs nutraukti kontraktą ir pasitraukti iš laidos sezono viduryje, jis būtų mokėjęs didžiulę baudą.

Nors kritikai abejoja balsavimo per tokius šou skaidrumu, panašu, kad V. Ivanovas, tapęs kinams savotišku jaunimo antiherojumi, sulaukė tikro žiūrovų palaikymo.

Gerbėjai, kai kurie rimtai, o kai kurie ironiškai, vadino jį „labiausiai apgailėtinu honoraro vergu“ ir laikė jį tikru „Sang“ kultūros – tarp kinų jaunimo paplitusios apatiškumo ir nevilties kasdieniame gyvenime – simboliu.

„Neleiskite jam iškristi“, - taip vienas žiūrovas komentavo vaizdo įrašą, kuriame prislėgtos nuotaikos V. Ivanovas atlieka vieną rusišką repo kūrinį. „Sesutės, balsuokite už jį! Tegu jis būna 996!“ – ragino kita gerbėja, pavartodama dar vieną kinų žargoną, reiškiantį įtemptą darbo grafiką, kuriuo turi dirbti daug jaunų darbuotojų, ypač informacinių technologijų startuoliuose (996 reiškia darbą nuo 9 val. ryto iki 9 val. vakaro 6 dienas per savaitę – DELFI past.).

Neįtikima žvaigždė išsilaikė iki paskutinės šou laidos, parodytos praėjusį šeštadienį, bet jau nebesurinko pakankamai balsų, kad prisijungtų prie muzikos grupės. „Pagaliau palikau darbą“, – savo „Weibo“ paskyroje sekmadienį su palengvėjimu parašė V. Ivanovas.

Kinijos socialiniame tinkle „Weibo“ su jo pasitraukimu susijusi grotažymė buvo peržiūrėta daugiau kaip 180 mln. kartų ir daugiau kaip 59 tūkst. kartų pasidalinta. Tarp ja pasidalinusiųjų buvo ir Rusijos ambasada.

„Sveikinimai, gerai pailsėk“, – brūkštelėjo ambasada.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)