31 metų korepetitorė Eldina Jaganjac iš Kopenhagos sako, kad jos įvaizdis padeda atgrasyti netinkamus vaikinus, skelbia „The Sun“.

Pati Eldina užaugo nedideliame mieste, kur visi atrodė panašiai ir niekas niekada neišsišokdavo. Bėgant metams, merginą ėmė vis labiau erzinti faktas, kad moterys spaudžiamos aukoti savo laiką ir pinigus išvaizdos tobulinimui, šalinti nepageidaujamus plaukelius ir kitaip gražintis, nors iš vyrų to niekas nesitiki.

2020 metų kovą Eldina nusprendė nebesitvarkyti suaugusių antakių ir nebešalinti plaukelių nuo viršutinės lūpos, nes jai to paprasčiausiai nereikia, o aplinkinių nuomonė nerūpi.

Eldinai nesvarbu nei kaip ji atrodo, nei ką apie ją galvoja kiti, tačiau prisipažįsta, kad gatvėse sulaukia ir neigiamo vyrų dėmesio ir pastebi, kad į ją stebeilijamasi taip, tarsi ji būtų su trimis galvomis.


Kalbant apie meilės reikalus, Eldina mano, kad jos antakiai ir ūsai tam tikra prasme yra dovana, nes padeda nubaidyti nerimtus pretendentus į jos širdį.

„Kol vis neleisdavau savo antakiams laisvai suaugti, jaučiau, kad moterims yra labai mažai pasirinkimo variantų, kaip jos turėtų atrodyti. Jeigu vyras nesiskuta ir neatlieka antakių korekcijos, niekas to nepastebi ir nekomentuoja, tai niekam nekliūva. Kaip ir dauguma kitų moterų, išmokau save prižiūrėti. Pavyzdžiui, jausdavausi blogai eidama į viešumą su nesutvarkytais antakiais. Nepašalinusi plaukelių nuo kojų, neidavau į sporto klubą. Dabar nusprendžiau sutelkti savo dėmesį į užduotis ir tikslus, kuriuos privalau įvykdyti. Nebesuku galvos, ką apie mane pagalvos žmonės, kurių greičiausiai daugiau nebesutiksiu gyvenime, o jeigu ir sutiksiu, man nusispjauti“, – teigia mergina.

Kai liovėsi rūpintis antakiais ir šalinti ūsus, kai kurie merginos draugai pasveikino tokius pokyčius, o likusieji jokio pokyčio nepastebėjo.

„Ir gatvėje prie manęs kartais prieina žmonės ir giria už drąsą. Aprėkė vos keli. Pirmiausia toks dėmesys man buvo nejaukus, bet paskui pagalvojau, kad, jeigu žmogus neturi daugiau ką veikti, o tik rėkti ant nepažįstamų praeivių, tuomet tebūnie. Kartais prie manęs kabinėjasi paaugliai, bet to nesureikšminu. Manau, kad paauglystėje gali būti labai sunku suprasti lyčių vaidmenis. Taigi, matant merginą, kuri galbūt nesielgia kaip įprasta moteriai, jie pasimeta. Jie patys pradeda abejoti savimi ir suvokimu, ką reiškia būti vyru. Teko patirti ir suaugusių vyrų žvilgsnius, jie tokių nuožmūs, jog atrodo, kad būčiau su trimis galvomis“, – patirtimi dalijasi korepetitorė.


Eldina sako, kad dabar kaip niekad pasitiki savimi, nes nebebijo išsiskirti iš minios. Tik pažymi, kad natūralumo kelią žmonėms vertėtų rinktis tik tada, jeigu jame jaučiasi patogiai.

„Darykite tik tai, kas jums priimtina. Apsupkite save žmonėmis, su kuriais jaučiatės saugiai ir patogiai. Teigdama, kad moterys yra mažiau moteriškos dėl kūno plaukų, visuomenė nuo moteriškumo sąvokos atskiria nemenkas geografines teritorijas. Daug kur pasaulyje moterys išsiskiria labiau matomais ir tamsesniais plaukais, tačiau priverstos tai slėpti. Norėdamos, kad mus priimtų, turime skirti daug laiko ir pinigų savo vizualinei reprezentacijai, tokiai, kuri būtų visiems priimtina. Manau, kad tai neteisinga ir nesąžininga. Manau, kad turime užduoti klausimą: kodėl mes, kaip visuomenė, įsitikinę, kad moterims taip svarbu šalinti plaukus? Tai toks nereikšmingas dalykas, nukreipiantis dėmesį nuo to, kas iš tikrųjų svarbu“, – sako Eldina.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (213)