24-erių Jodie Leigh Fox iš Brentvudo miesto Esekso grafystėje kone kasdien sulaukia krūvos komplimentų dėl puikios išvaizdos, rašo „The Sun“.

Kad ir kaip būtų, noras vairuoti autobusą ją persekiojo nuo pat jaunumės, mat visada mėgo stovėti prie vairuotojo ir stebėti kelią pro priekinį autobuso langą.

Anksčiau J. L. Fox dirbo slauge, bet jau trejus metus vairuoja autobusą. Vargu ar ji galėtų suskaičiuoti, kiek kartų per visą šį laikotarpį į ją nukrypo keleivių dėmesys, ir ne dėl šiaip ko, o dėl išvaizdos.

„Teko į valias prisiklausyti keleivių, ypač vyrų, komentarų, – prisipažįsta moteris. – Kone visų į autobusą įlipančių vyrų reakcija būna panaši. Jie sako, kad aš labai graži, arba kad niekada per visą savo gyvenimą nebuvo susidūrę su tokia gražia vairuotoja.“


„Žmonės yra sakę, kad esu per graži sėdėti prie autobuso vairo. Komentarų sulaukiu ir iš moterų. Jos žavisi sutvarkytais nagais, šukuosena, makiažu“, – vardija J. L. Fox.

Dėl išvaizdos moteriai kartais nebūna lengva bendrauti su kolegomis. Problemų kelia ir jos amžius. J. L. Fox apgailestauja, kad tarp vairuotojų netenka sutikti jos metų moterų.

„Mano amžiaus moterų nepasitaiko. Pavyko susibičiuliauti tik su keliais darbuotojais iš garažo, bet paprastai tiesiog pasiimu savo kortelę ir einu atidirbti pamainą“, – sako J. L. Fox.


Moteris puoselėja viltį, kad pavyks sugriauti stereotipus – paneigti žmonėms įprastą autobuso vairuotojo tipažą.

J. L. Fox yra įsitikinusi, kad į pensiją išeiti neskubės. Moteris yra įgijusi ne tik autobusų, bet ir limuzinų vairuotojo kvalifikaciją. Ji, žinoma, yra išlaikiusi egzaminus, kurių įvertinimai patvirtina turimus puikius įgūdžius.

„Mečiau slaugės darbą, nes suvokiau, kaip mane traukia autobuso vairuotojo profesija. Mėgdavau sėdėti autobuso priekyje, šalia vairuotojo, be to, man patinka vairuoti, todėl pasistengiau, kad svajonė išsipildytų“, – kalba J. L. Fox.

„Kad tapčiau autobuso vairuotoja, turėjau atlikti galybę testų. Vairuotojo darbas nėra toks paprastas kaip žmonės galbūt mano. Reikia atlikti anglų kalbos ir matematikos testus, taip pat penkis skirtingus modulius. Tai sudaro teorinę patikros dalį“, – aiškina jauna moteris.

J. L. Fox subūrė nemažai sekėjų socialiniame tinkle „TikTok“. Čia ji dalijasi kasdieniais savo, kaip vairuotojos, įspūdžiais.

„Nemaniau, kad sulauksiu tokio dėmesio. Kol nesifilmavau apsivilkusi darbo uniforma, nieko panašaus nebuvo, bet vos tik pasirodžiau autobuso vairuotojos amplua, žmonės tarytum išprotėjo“, – teigia J. L. Fox.


„Man nuoširdžiai patinka tai, kuo užsiimu. Tikiuosi dar ilgai vairuoti autobusus“, – išreiškė viltį moteris.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (229)