Viena iš tokių drąsuolių – Jungtiniuose Arabų Emyratuose (JAE) žurnaliste dirbanti Danae Mercer, informuoja insider.com. Moteris reguliariai skelbia vaizdo įrašus ir nuotraukas, kuriose paaiškina, kaip žmonės pakreipia savo kūnus nenatūraliomis pozomis, kad sukurtų tikrovės visiškai neatitinkančią iliuziją.

33-ejų metų amžiaus D. Mercer savo 2,2 mln. instagramo sekėjų rodo, kaip įvairios gudrybės, pavyzdžiui, apšvietimo pakeitimas, klubų įtraukimas ar stovėjimas tam tikru kampu pakreipus kojas, gali gerokai pakeisti jūsų kūno išvaizdą.

Neretai „nerūpestingoje“ nuotraukoje nėra nieko nerūpestingo

„Vienas iš socialinių tinklų keliamų pavojų yra paplitusi nuomonė, jog socialiniuose tinkluose viskas yra „labiau tikroviška“, palyginti su tuo, ką matome žurnaluose ir televizoriaus ekrane, – sakė žurnalistė. – Bet iš tikrųjų taip nėra. Ten viskas kruopščiai suplanuota.“

„Žmonės nesuvokia, kad „nerūpestinga“ nuotrauka ar neva eilinės treniruotės sporto klube vaizdo įrašas iš tiesų dažniausiai būna labai stilizuotas ir apgalvotas, įskaitant tinkamą pozavimą. Nesakau, kad visa tai yra blogai, tiesiog žmonės turėtų žinoti tiesą“, – tęsė ji.

„Juk dabar, ko gero, niekam ne paslaptis, kad žurnalai nevengia naudoti tokios programinės įrangos kaip „Photoshop“, todėl derėtų pradėti kalbėti ir apie stilizuotas nuotraukas instagrame, kad būtume geriau informuoti ir išmoktume per daug nesukti galvos dėl „tobulai“ atrodančių garsenybių“, – pridūrė D. Mercer.

Dar viena priežastis, kodėl žurnalistė nusprendė imtis šios misijos, yra susijusi su jos praeitimi. Moters teigimu, kadaise ją kamavo valgymo sutrikimas, ir tada ji pastebėjo, kad, būdama liekniausia, sulaukdavo daugiausia komplimentų (asmeniškai, nes tuo metu D. Mercer neturėjo paskyrų socialiniuose tinkluose).

„Todėl kalbėdama apie už nuotraukų slypinčią tikrovę bandau atkreipti dėmesį ir į rimtesnę problemą – psichikos sveikatą. Turime plėsti savo supratimą apie sveikatą ir neapsiriboti tik estetine dalimi, bet įdėmiai pažvelgti, kas dedasi mūsų viduje. Net socialiniuose tinkluose. Ypač socialiniuose tinkluose“, – pareiškė žurnalistė.

Pozavimo triukų išmoko dirbdama žurnalų redakcijose

Jeigu esate vienas iš D. Mercer sekėjų, jums gali pasirodyti, kad ji jau pademonstravo visus triukus, kuriuos naudoja modeliai ir nuomonės formuotojai, norėdami pakeisti savo išvaizdą. Visgi žurnalistė tvirtina parodžiusi tik ledkalnio viršūnę.

„Žurnalų ir nuomonės formuotojų pasaulyje sukuosi ne vienerius metus, – priminė ji. – Dalyvavau rengiant sportininkų fotosesijas (buvau redaktorė), todėl sužinojau nemažai gudrybių, kaip reikia pozuoti „neišskirtinės“ išvaizdos asmenims, kad atrodytų įspūdingai. Taip pat seniai kuriu turinį ir iki soties prisižiūrėjau, kaip žmonės elgiasi fotosesijų metu.“

Jeigu ir jūs norite išmokti šių paslapčių, D. Mercer pataria atkreipti dėmesį į tokias smulkmenas kaip fotoaparato ar filmavimo kameros kampas, dėvimi drabužiai, apšvietimas ir pozos.

„Pavyzdžiui, sėdmenų treniruočių vaizdo klipai beveik visada filmuojami pasirinkus žemesnį kampą, o filmavimo kamera – pakreipta aukštyn ir yra šone. Viena koja visuomet ištempiama, kad būtų gerai matyti užpakaliukas“, – pateikė pavyzdį žurnalistė.

„Kad ir kaip keistai skambėtų, bet tokie mažmožiai leidžia padaryti gražesnę nuotrauką ir vaizdo įrašą“, – pažymėjo ji.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (281)