„Nors šiemet visų mūsų prioritetas yra saugumas, o apie susitikimus galime tik svajoti, tikime, kad kiti metai atneš kur kas smagesnių ir pozityvesnių permainų. Būdami kompiuterinių žaidimų fanais, labai džiaugiamės šiuo priešventiniu laikotarpiu galėdami nudžiuginti savo bendraminčius ir pranešdami, kad kitų metų rudenį visi turėsime galimybę susitikti su tikrų tikriausia legenda tapusio, vienintelio ir nepakartojamo kompiuterinio žaidimo „Red Dead Redemption“ žvaigždėmis“, - sako populiariosios kultūros renginio „Comic Con Baltics 2021“ organizatorius Tomas Vievesis.

Žvaigždės iš vieno sėkmingiausių žaidimų pasaulyje

„Red Dead Redemption“ – dviejų dalių veiksmo ir nuotykių vesterno kompiuterinis žaidimas, kurio pirmoji dalis pasirodė dar 2010 m. Žaidimo veiksmas vyksta 1911 m. JAV laukinių vakarų ir Meksikos vietovėse, o scenografiškai itin turtingas siužetas sukasi aplink pagrindinį žaidimo herojų Johną Marstoną, jo plėšikišką praeitį bei bandymą išsaugoti savo šeimą, rašoma spaudos pranešime.

Robert Allen Wiethoff

Didelio populiarumo sulaukusio žaidimo tęsinys – „Red Dead Redemption 2“ – gerbėjus pasiekė 2018 m., o žaidėjai persikėlė į pirmosios žaidimo dalies priešistorę – 1899 m. Siužeto linijoje greta pagrindinio veikėjo Johno, atsiranda ir Arthuro Morgano personažas. Jau artėjantį spalį Johną įkūnijęs balso aktorius Robert Allen Wiethoff ir Arthuro personažo balsas Roger Clark yra pasiruošę pasidalinti įdomiausiomis istorijomis iš žaidimo kūrimo užkulisių su gerbėjais Lietuvoje.

„Visi bent kiek prisilietę prie „Red Dead Redemption“ neleis mums sumeluoti, jog žaidimas pakeri savo įspūdinga grafika bei nepriekaištingai atkurta XIX-XX amžių sandūros atmosfera. Scenografija ir interakcijos su pasauliniais veikėjais leidžia pajausti tuo laikotarpiu JAV tvyrojusią atmosferą ir netgi įsijausti į tuo metu vykusius technologinio perversmo procesus. Žaidimo gerbėjai sutiks, jog „Red Dead Redemption“ siužetas įtraukia ir nepaleidžia nuo pirmųjų iki paskutiniųjų žaidimo minučių. Tai – tikras kompiuterinių žaidimų šedevras“, - teigia renginio organizatorius.

Milžiniško populiarumo „Rockstar San Diego“ studijos sukurtas žaidimas sulaukė ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Pirmoji žaidimo dalis „Metacritic.com“ duomenimis įvertinta 95 iš 100 žaidimų kritikų balų. Tuo tarpu antroji – „Red Dead Redemption 2“ – šį stulbinamą rezultatą netgi dar pagerino ir yra įvertinta 97 iš 100 galimų balų.

Roger Clark

„Pirmoji žaidimo dalis pelnė ne vieną metų žaidimo apdovanojimą ir pateko į geriausių visų laikų kompiuterinių žaidimų viršūnes. Tuo tarpu antroji žaidimo dalis pripažinta antru sėkmingiausiu kompiuterinio žaidimo debiutu visame pasaulyje, nusileidusi tik garsiajam „GTA V“, kurio pagrindinis aktorius Steven Ogg mūsų renginyje viešėjo praėjusiais metais. Prisimindami milžinišką susidomėjimą, kurio pernai sulaukė S. Ogg, su nekantrumu laukiame gerbėjų susitikimų su „Red Dead Redemption“ žvaigždėmis kitąmet“, - sako renginio organizatorius.

Susitikimas – spalio 2-3 dienomis

Kompiuterinio žaidimo Red Dead Redemption“ balso aktoriai R. A. Wiethoff ir R. Clark į Lietuvą atvyksta 2021 m. spalio pradžioje. Diskusijose, parašų bei nuotraukų sesijose gerbėjų aktoriai lauks abi renginio „Comic Con Baltics 2021“ dienas – pirmąjį spalio šeštadienį ir sekmadienį. Organizatoriai garantuoja, jog gyvas susitikimas su aktoriais vyks užtikrinant maksimalias lankytojų bei svečių saugumo sąlygas.

Tiesa, kompiuterinių žaidimų gerbėjų renginyje laukia ir daugiau išskirtinių naujienų. Vos prieš savaitę renginio organizatoriai informavo, kad apjungia pajėgas su kultiniu kompiuterinių žaidimų konventu „GameOn“, kurio komanda „Comic Con Baltics 2021“ renginio metu sukurs išskirtinę kompiuterinių žaidimų ir technologijų erdvę. Čia lankytojai atras naujausius ir jau legendomis tapusius kompiuterinius žaidimus bei su jais susijusias technologijas: nuo inovatyvių sprendimų iki geriausios kompiuterinės įrangos, nuo virtualios realybės iki naujausių indie tipo žaidimų. Taip pat lankytojai galės stebėti bei dalyvauti e-sporto turnyruose, įsitraukti į parodomuosius mačus su žinomiausiomis Lietuvos pramogų pasaulio asmenybėmis, žaidimų konferencijas.

John Marston personažas iš "Red Dead Redemption" žaidimo

Kitose „Comic Con Baltics 2021“ erdvėse lankytojų lauks susitikimai ir diskusijos su visame pasaulyje garsiais aktoriais bei komiksų kūrėjais, įspūdingos filmų dekoracijos, interaktyvios pramogos, filmų pristatymai, menininkų alėja, cosplay konkursas, šeimų erdvė.

Nors didžioji dalis naujienų, susijusių su renginio svečiais dar laukia ateityje, organizatoriai jau paskelbė, kad gerbėjai tikrai gali ruoštis susitikimui su serialo „Bręstantis blogis“ (orig. „Breaking Bad) herojų Walterį White Jr. įkūnijusiu aktoriumi RJ Mitte.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)