Didžiausios naujienų agentūros ir žiniasklaidos kanalai – „ABC News“, „The New York Times“, „Fox News“, „Washington Post“, „The Calvert Journal“ ir daugelis kitų praėjusį savaitgalį pranešė apie lietuvių Kultūrinės ir istorinės atminties fondo iniciatyvą įamžinti J. D. Salingerio kilmę vaizdingose Sudargo apylinkėse, mat čia, mažoje žydų bendruomenėje, gyveno jo protėviai. Vėliau jie emigravo į Jungtines Amerikos Valstijas. Pats rašytojas gimė jau Niujorke.

1951 metais pasirodęs jo romanas „Rugiuose prie bedugnės“ apie maištaujantį jaunuolį stipriai išpopuliarėjo tuometinės Vakarų pasaulio studentijos gretose. Šio bestselerio parduota daugiau nei 65 milijonai kopijų. Knyga išlieka populiari ir šiandien, todėl natūralu, kad pasaulio žiniasklaida susidomėjo pranešimu apie J. D. Salingerio atminimą, o Lietuva laimėjo puikią reklamą, rašoma spaudos pranešime.

„Tai – vienas efektyviausių lietuviškų turizmo projektų, valstybei nekainavusių nė cento, – šypsodamasis sako vienas projekto iniciatorių Lauras Lučiūnas. – Reikia padėkoti ne tik Sudargo seniūnijai, kuri davė sklypą ir labai prisidėjo prie idėjos realizavimo, bet ir „Associated Press“ agentūrai, kurios dėka Lietuva sulaukė tokio milžiniško viso pasaulio žiniasklaidos dėmesio. Kita vertus, tas dėmesys ir nenustebino: Salingeris yra ne tik amerikiečių, ne tik lietuvių ir ne tik žydų – jis yra visų. Todėl vos atidengus skulptūrą, nuvilnijo žinia per pasaulį. Mūsų projektas jau įgyvendintas ir nuo šiol jis taip pat priklauso visiems. Kiekvienas gali atvažiuoti į Sudargą ir pasigrožėti Nerijaus Ermino sukurta skulptūra, kuri nuo šiol gyvena savo gyvenimą.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)