Ir tai ne vienintelis toks pasipiktinimo šiuolaikiniais nuomonės formuotojais atvejis. Garsenybės sulaukia kritikos už tai, kad protestuose elgiasi tarsi kokiame festivalyje, pavyzdžiui, Koučeloje.

Vienas modelis – rusų instagramo žvaigždė Kris Schatzel – kritikuojama itin aršiai. Gražuolė užfiksuota besirūpinanti tik tobula nuotrauka socialiniams tinklams, kai pro šalį žygiuoja „Black Lives Matter“ protestuotojai. Vaizdo medžiaga internete išplito tarsi virusas ir sukėlė nemenką pasipiktinimo bangą.

K. Schatzel užfiksuota vilkinti juodą seksualią suknelę, pasidariusi šukuoseną ir profesionalų makiažą. Būtent taip pasipuošusi ji eina kartu su protestuotojais ir netgi nešasi plakatą su užrašu „Black Lives Matter“.

Užuot jį panaudojusi pagal paskirtį, rusė juo pasinaudojo egoistiškiems tikslams – geram kadrui savo instagramui. Internete vieni komentatoriai piktinosi merginos tuštybe, o kiti siūlė liautis tokius visuomenei svarbius protestus laikyti kažkokiu festivaliu.

Vienas komentatorius parašė: „Prisiekiu, tikrai yra žmonių, kurie mano, kad protestas – Koučelos festivalis ar koks roko koncertas. Jie eina ten pasilinksminti ir pasimaivyti socialiniuose tinkluose“. Kitas pridūrė: „Kokia ironija – baltaodė naudojasi protestu, nukreiptu prieš juodaodžių išnaudojimą“. Trečias atitarė: „O ne... o ne... Tik pažiūrėkite į ją. Kokia nesąmonė“.

Neatlaikiusi spaudimo, gražuolė ištrynė savo tvitero paskirą, o instagramo puslapį pavertė asmeniniu. Prieš tai spėjo parašyti: „Tai didžiulis nesusipratimas!!! Vėliau viską paaiškinsiu ir atsiprašysiu. Niekada nenorėjau parodyti nepagarbos šiam judėjimui, norėjau prisidėti taip, kaip moku. Taikos“.

Jos fotografė parašė: „Nesuprantu, kodėl žmonės tokie agresyvūs. Juk mes jų pusėje, palaikome. Manau, kad žmonės niekada netaps vieningi, jeigu ir toliau taip elgsis. Tos bjaurios reakcijos, nežinant konteksto... Tikiuosi, kad tai pasikeis. Meilės ir taikos visiems“, – parašė M. Voyna.

K. Schatzel įvykusį skandalą įvertino kaip nesusipratimą ir dėl to atsiprašė.

Kris Shettsel įrašas Instagrame
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (98)